Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Republiková rada SaS rozhodne o postupe pri voľbe šéfa NKÚ

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Postup SaS pri voľbe predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR a zrejme aj meno nového kandidáta na tento post by mohli byť známe po dnešnom zasadnutí Republikovej rady liberálov. Dnes to potvrdil šéf SaS Richard Sulík.

Republiková rada musí nahradiť aj viacerých teamlídrov a regionálnych predsedov, teda uvoľnené stoličky po odchode Jozefa Kollára a jeho prívržencov. "Konečne sa pohneme z miesta, konflikt už ustal," povedal Sulík.

O šéfovi NKÚ hovorila opozícia naposledy v sídle SaS, do ktorého zavítali strany Ľudovej platformy (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS). Po rokovaní 10. apríla Sulík vyhlásil, že tieto strany majú záujem o spoluprácu, pričom dokážu kooperovať v oblastiach, kde je to potrebné. Lídri v súvislosti s NKÚ odmietli "teatrálne gestá Roberta Fica (Smer-SD), a to, že bude diktovať opozícii, ako sa má dohodnúť".

Zároveň žiadali verejnú voľbu a aby premiér dodržal dohodu, teda že tento post patrí opozícii. Konkrétne meno nového kandidáta vtedy Sulík nepovedal. "Máme ešte pár týždňov čas, včas sa dozviete," deklaroval.

Aj o NKÚ sa má hovoriť v najbližších dňoch na stretnutí Ľudovej platformy v sídle Mosta-Híd. Sulíka nepozvali, toho to však nemrzí. "Čítal som, že sa na tom, či pôjdu k Ficovi alebo nie, nevedeli dohodnúť sedem hodín. Umrel by som, keby som tam mal tak dlho sedieť," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu