Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Takto trápi poslancov nezamestnanosť: Obzerajú si fešného chlapa a program na piatok!

Poslanci dnes diskutovali o nezamestnanosti. Takto. Zobraziť galériu (8)
Poslanci dnes diskutovali o nezamestnanosti. Takto. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Kým čoraz viac slovenských rodín zápasí s dôsledkami nezamestnanosti, ktoré sa postupne premietajú do ich reálnych životov, poslanci si, zdá sa, z nepriaznivej situácie až takú ťažkú hlavu nerobia. Veď sa pozrite.

 

Opozíciou iniciovaná mimoriadna schôdza, ktorou chceli poslanci vyjadriť znepokojenie nad rastúcou nezamestnanosťou a zhoršujúcimi sa podmienkami na tvorbu pracovných miest, sa začala v utorok o 11:00. Neprešlo však ani 15 minút a viacerí poslanci namiesto toho, aby sledovali vystúpenie svojich kolegov, vytiahli noviny, smartfóny, tablety a myšlienkami boli razom niekde inde.

Z fotiek je zjavné, že monitoring médií počas rozpravy vnímajú naši zákonodarcovia ako podstatnú súčasť svojej práce.
Zobraziť galériu (8)
Z fotiek je zjavné, že monitoring médií počas rozpravy vnímajú naši zákonodarcovia ako podstatnú súčasť svojej práce.  (Zdroj: Topky.sk)

Rovnako ani sociálne siete a prezeranie fotiek im nie je cudzie.
Zobraziť galériu (8)
Rovnako ani sociálne siete a prezeranie fotiek im nie je cudzie.  (Zdroj: Topky.sk)

Poslankyňa Iveta Lišková zo Smeru-SD (v strede) si so svojimi straníckymi kolegyňami veselo štebotala o tanci flamenco či zaujímavom programe na piatok večer – koncert a tančiareň v štýle 30. a 40. rokov. Ktovie, či tam poslankyňa predvedie svoje tanečné schopnosti. Kto bol neznámy fešák na fotke v strede, sme sa nedozvedeli.
Zobraziť galériu (8)
Poslankyňa Iveta Lišková zo Smeru-SD (v strede) si so svojimi straníckymi kolegyňami veselo štebotala o tanci flamenco či zaujímavom programe na piatok večer – koncert a tančiareň v štýle 30. a 40. rokov. Ktovie, či tam poslankyňa predvedie svoje tanečné schopnosti. Kto bol neznámy fešák na fotke v strede, sme sa nedozvedeli.  (Zdroj: Topky.sk)

Keď krátko po dvanástej, čiže hodinu po začiatku schôdze, ukončil svoj prejav minister práce Ján Richter, väčšina poslancov sa postupne zdvihla a odkráčala na obed. Rokovacia sála zostala poloprázdna. Tí, ktorí sa prihlásili do rozpravy, tak rečnili pred hŕstkou kolegov.

Takto to v sále vyzeralo o 14:45. Na obrázku lavice Smeru-SD (vzadu), OĽaNO (skupinka ľudí vľavo) a nezaradených poslancov.
Zobraziť galériu (8)
Takto to v sále vyzeralo o 14:45. Na obrázku lavice Smeru-SD (vzadu), OĽaNO (skupinka ľudí vľavo) a nezaradených poslancov.  (Zdroj: Topky.sk)
Lavice Mostu-Híd, KDH, SDKÚ-DS a SaS.
Zobraziť galériu (8)
Lavice Mostu-Híd, KDH, SDKÚ-DS a SaS.  (Zdroj: Topky.sk)

A takto to v pléne vyzeralo o tri hodiny neskôr. Stránka nrsr.tv uvádza nezmenený zimný čas, reálne bolo 17:42.
Zobraziť galériu (8)
A takto to v pléne vyzeralo o tri hodiny neskôr. Stránka nrsr.tv uvádza nezmenený zimný čas, reálne bolo 17:42.  (Zdroj: Topky.sk)
Takto trápi poslancov nezamestnanosť:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky.sk)

Viacerí zákonodarcovia sa od otvorenia schôdze v sále väčšinu času nezdržiavali. V rozprave vystupujúci poslanci to napokon potiahli až do neskorej noci. Desať minút pred dvanástou a po takmer 13 hodinách opozícia napokon neuspela a v záverečnom hlasovaní nepresadila uznesenie, v ktorom by parlament vyjadril znepokojenie nad rastúcou nezamestnanosťou. Za návrh hlasovalo len 48 zo 124 prítomných poslancov, proti bolo 75.

Zasadací poriadok v rokovacej sále NR SR.
Zobraziť galériu (8)
Zasadací poriadok v rokovacej sále NR SR.  (Zdroj: nrsr.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu