Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslanec sa ohradil, že sme ho načapali pri zašívaní sa v parlamente: Klamstvom!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Po tom, čo sme vám minulý týždeň ukázali, ako slovenskí poslanci takmer od začiatku mimoriadnej schôdze k nezamestnanosti ťukali do mobilov, viseli na sociálnej sieti, monitorovali médiá a dámy si obzerali fotku neznámeho fešáka, sa poslanec Obyčajných ľudí Richard Vašečka na Facebooku posťažoval na našu prácu. Použil však pri tom klamstvo.

 

Z utorňajšej schôdze neubehlo ani 15 minút a poslanci si už stihli nájsť spôsob, ako sa zabaviť počas začínajúcej rozpravy k rastúcej nezamestnanosti. Náš článok, ktorým sme zmapovali aktivity našich zákonodarcov, si všimol aj Matovičov poslanec Vašečka. Aj on sa ocitol medzi odfotenými poslancami, ako si číta o tragédii počas bostonského maratónu.

Vašečka na druhý deň našu prácu skritizoval na sociálnej sieti. Vraj sme si nevšímali súvislosti, prečo sa informoval o tragédii v Bostone. „Páni novinári by si mali dať prácu všímať aj súvislosti. Tragédiu v Bostone spomenula v rozprave Erika Jurinová a strhla sa kvôli tomu slovná prestrelka. Tak som využil poslanecký notebook a prístup na internet v sále (na to ich máme) a rýchlo si o tom niečo prečítal, aby som mohol prípadne promptne reagovať vo faktickej poznámke. Ale Erika to uspokojivo vysvetlila,“ tvrdil na Facebooku Vašečka, ktorý je známy svojou silnou vierou v Boha.

Zaplietol sa však do siete vlastného klamstva. Náš fotograf totiž zákonodarcov fotil v čase medzi 11:00 a 11:50, pričom potom z parlamentu odišiel. Erika Jurinová, na ktorej prejav vraj Vašečka reagoval čítaním článku, síce bostonský masaker vo svojom prejave spomenula, podpredsedníčka parlamentu však vystúpila medzi 12:56 až 13:18.

Záber, na ktorom sa objavil nahnevaný poslanec, náš fotograf odfotil o 11:44, čiže o viac ako hodinu skôr, ako vôbec jeho stranícka kolegyňa začala rečniť. Z akého dôvodu Vašečka v tejto záležitosti zavádzal, nevedno. Ponúkame vám časový údaj, kedy fotografia vznikla ako aj to, kedy vystúpila podpredsedníčka Jurinová.

Na fotografii je vidieť, že poslanec Vašečka si o bostonskej tragédii čítal už o 11:44, logicky preto nemohol chcieť reagovať na svoju kolegyňu Eriku Jurinovú, ktorá vystúpila až o viac ako hodinu neskôr.
Zobraziť galériu (4)
Na fotografii je vidieť, že poslanec Vašečka si o bostonskej tragédii čítal už o 11:44, logicky preto nemohol chcieť reagovať na svoju kolegyňu Eriku Jurinovú, ktorá vystúpila až o viac ako hodinu neskôr.  (Zdroj: Topky.sk)

Potvrdzuje to aj textový prepis z vystúpenia Jurinovej v rozprave na stránke nrsr.sk.
Zobraziť galériu (4)
Potvrdzuje to aj textový prepis z vystúpenia Jurinovej v rozprave na stránke nrsr.sk.  (Zdroj: Topky.sk)

Plné znenie Vašečkovho statusu na sociálnej sieti.
Zobraziť galériu (4)
Plné znenie Vašečkovho statusu na sociálnej sieti.  (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu