Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neuveriteľné: Štátny podnik nedal zamestnancom výplaty, riaditeľ bol vraj na plese!

František Vlkovič Zobraziť galériu (4)
František Vlkovič (Zdroj: topky)

TRENČÍN - Minister obrany Martin Glváč odvolal v stredu (3.4.) z funkcie riaditeľa Vojenského opravárenského podniku (VOP) v Trenčíne Františka Vlkoviča. Informoval o tom na dnešnom brífingu priamo v areáli podniku. Jedným z dôvodov je fakt, že riaditeľ štátnej spoločnosti nezabezpečil pred veľkonočnými sviatkami vyplatenie miezd zamestnancom podniku. Podľa našich informácii uprednostnil účasť na plese namiesto rokovania o výhodnom kontrakte. Práve preto nemal podnik dostatok financií.

Vlčkovič mal zrušiť účasť na rokovaní o zákazke pre VOP. Tým vraj podnik stratil šancu na výhodný obchod. Zarážajúce je, že riaditeľ namiesto podpisu zmluvy, hopsal podľa nášho zdroja na spoločenskej akcii. Minister priznal, že za vyhadzovom je uprednostnenie osobných potrieb pred potrebami podniku.

Vlčkovič dal údajne prednosť plesu pred prácou
Zobraziť galériu (4)
Vlčkovič dal údajne prednosť plesu pred prácou  (Zdroj: topky)

"Je tu 350 zamestnancov a je problém nájsť im momentálne výrobnú činnosť. My sme vyčlenili v pláne obstarávania finančné prostriedky, aby ľudia dostali pred sviatkami výplaty. Toto sa aj vzhľadom na priority bývalého vedenia nenaplnilo. I preto som sa prišiel ľuďom ospravedlniť, ľudia už majú na svojich účtoch výplaty," povedal dnes minister Glváč s tým, že v minulom roku ministerstvo obrany vyčlenilo prostredníctvom objednávok pre VOP Trenčín 12,4 milióna eur.

Nový dočasne poverený riaditeľ VOP Ľudovít Fridrich
Zobraziť galériu (4)
Nový dočasne poverený riaditeľ VOP Ľudovít Fridrich  (Zdroj: TASR)

Ako dodal, do uskutočnenia riadneho výberového konania na riaditeľa podniku vymenoval riaditeľa z ministerstva obrany, ktorý by mal stabilizovať podnik. "Vytvorili sme určitú finančnú rezervu, vybrali sme komodity, ktoré by sme mohli zadať v krátkom čase do výroby, aby sme podnik na pol roka stabilizovali. Predpokladám, že do pol roka začneme realizovať modernizačné projekty – BVP 2, prípadne ľahké obrnené vozidlo," doplnil minister. S výberovým konaním sa ponáhľať nebudú, na túto funkciu sú potrebné bezpečnostné previerky a minister chce prípadným záujemcom, ktorí ich nemajú, aby si ich stihli urobiť.

Ako povedal poverený riaditeľ Ľudovít Fridrich, jeho úlohou ako krízového manažéra je konsolidovať podnik, stabilizovať prostredie, zamerať sa na zníženie nákladov a zabezpečiť, aby zamestnancom nemeškali mzdy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu