Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pribudlo ľudí, podľa ktorých prezident kazí úroveň politiky

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Slovensku sa podľa prieskumu agentúry MVK od októbra výrazne zvýšil počet ľudí, ktorí si myslia, že prezident Ivan Gašparovič spôsobuje vážne problémy a najviac kazí úroveň politiky.

Prieskum sa uskutočnil od 7. do 13. januára na reprezentatívnej vzorke 1 125 respondentov. V októbrovom prieskume MVK si to o prezidentovi myslelo 4,4 percenta respondentov, podľa výsledkov januárového prieskumu si to o hlave štátu myslí 17,2 percenta oslovených. Respondenti odpovedali na otázku: Ktorí politici spôsobujú vážne problémy a najviac kazia úroveň politiky u nás?" Vlani v októbri respondenti Gašparoviča zaradili na jedenáste miesto, v januári tohto roka na štvrté.

Prvé miesto v tomto rebríčku získal rovnako ako v októbri predseda SaS Richard Sulík. Aj v jeho prípade sa zvýšil počet ľudí, ktorí si myslia, že spôsobuje vážne problémy a najviac kazí úroveň politiky u nás. V januárovom prieskume získal 35,8 percenta, vlani v októbri to bolo 29,3 percenta.

Druhý je premiér Robert Fico, o ktorom si to podľa prieskumu MVK v januári myslelo 26,9 percenta opýtaných, v októbri 2012 to bolo 23,7 percenta. V januárovom prieskume po Ficovi nasledujú Mikuláš Dzurinda s 24,6 percentami, Ivan Gašparovič so 17,2 percentami, Ján Figeľ s 15,2 percentami, Igor Matovič so 14,9 percentami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu