Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladí sociálni demokrati možno svojho šéfa Kolesíka nevymenia

Andrej Kolesík
Andrej Kolesík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mladí sociálni demokrati (MSD) možno svojho šéfa Andreja Kolesíka (poslanec Smeru-SD) nevymenia. Za jeho výmenu sa vyslovili len dvaja z ôsmich krajských predsedov. Personálne otázky by mal riešiť snem, ktorý sa má konať začiatkom februára.

Ako možní Kolesíkovi nasledovníci sa spomínajú poslanci Otto Brixi, Ľuboš Blaha či Anton Martvoň (všetci Smer-SD). Ten kandidovať nechce. Brixi ešte rozhodnutý nie je. "Keď bude vôľa členskej základne, tak sa rozhodnem," povedal Brixi. Ak by za predsedu MSD kandidoval, bolo by to za účelom zabezpečiť pokračovanie spolupráce so Smerom-SD. Jeho schopnosti v tomto smere však niektorí členovia MSD spochybňujú.

Kolesík v personálnych otázkach nechce predbiehať. "Vo februári budúceho roka bude štandardný snem MSD, ktorý sa teraz pripravuje a verím, že prebehne v súlade so stanovami organizácie. Nepredbiehajme, počkajme si na jeho výsledky," uviedol šéf MSD.

Predsedu mládežníckej organizácie viacerí členovia MSD kritizovali za jeho klamstvo pred kamerou denníka SME. Kolesík klamal, keď tvrdil, že pri voľbe členov Správnej rady Ústavu pamäti národa nerozdával svojim poslaneckým kolegom lístočky s menami kandidátov, ktorých presadzoval. Za lož sa následne ospravedlnil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu