Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Procházka od Figeľa nežiada, aby sa vzdal predsedníckeho kresla

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Radoslav Procházka (KDH) nežiada od svojho straníckeho šéfa Jána Figeľa, aby sa pre kauzu zlatých padákov vzdal predsedníckeho kresla.

Myslí si, že je aj iná forma, akou môže Figeľ niesť osobnú zodpovednosť, ktorú deklaroval. Radiť mu ale nemieni. Procházka dnes pred novinármi ďalej povedal, že Figeľa do ničoho netlačí.

"Jano Figeľ povedal, že nesie osobnú zodpovednosť za to, čo sa stalo v rezorte dopravy so zlatými padákmi a ja som len povedal, že mu dôverujem, že tú zodpovednosť ponesie. Ale v akej forme sa k nej prihlási, to neviem, ani ho do ničoho netlačím," povedal. Procházka si myslí, že ak niekto povie, že nesie zodpovednosť, "tak za tým je ešte nejaká koncovka". Ak ale niesť osobnú zodpovednosť znamená, že to niekto len povie, tak potom sa ospravedlňuje všetkým, že sa pomýlil, keď očakával nejakú "koncovku".

Procházka už istú dobu vystupuje kriticky voči vedeniu KDH, v súvislosti s Figeľom hovorí, že má jeho dôveru. V piatok (15.6.) trval na tom, že za zlaté padáky bývalých nominantov hnutia niekto musí niesť zodpovednosť. Keďže za externých manažérov z konkurzov, ktorí neboli členmi KDH, nenesie zodpovednosť hnutie, nesie ju podľa Procházku Figeľ osobne. Ten osobnú zodpovednosť priznal.

Na štvrtkovom (14.6.) Predsedníctve KDH sa rozhodlo, že bývalí nominanti KDH v železničnej spoločnosti ZSSK Pavel Kravec a Pavol Tarcala vrátia zlaté padáky, ktoré im boli vyplatené po ich odchode z funkcií. Obaja zároveň ukončili svoje členstvo v KDH, aby nepoškodzovali jeho dobré meno. Kravec ako bývalý šéf Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) dostal odmenu takmer 170.000 eur, Tarcala ako člen predstavenstva vyše 100.000 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu