Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Exminister financií Mikloš: Kúpil nový byt za 150-tisíc eur!

Ivan Mikloš Zobraziť galériu (4)
Ivan Mikloš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vedia si vybrať! Miklošovci si kúpili ďalší byt! Ako inak, nachádza sa v atraktívnej lokalite v bratislavskom Starom meste. Zaplatili zaň 150-tisíc eur!

 

Bývalý minister financií Ivan Mikloš zväčšil počet svojich nehnuteľností. Podľa denníka SME kúpil pred mesiacom byt na Gorkého ulici v centre Bratislavy. Byt má rozlohu 78 metrov štvorcových a stál 150-tisíc eur. Na zaplatení bytu sa podieľala aj Miklošova manželka Jarmila, ktorá je podnikateľkou.  

Exminister sa chcel vyvarovať špekuláciám a zverejnil kúpnopredajnú zmluvu aj zmluvu o prevode peňazí. Vyplýva z nich, že Miklošovci zaplatili 60-tisíc eur prevodom na účet. Na zvyšných 90-tisíc aur si vzali hypotéku, ktorú založili bytom na Kozej ulici v Bratislave, kde v súčasnosti bývajú. 60-tisíc eur, ktorú na kúpu bytu použili išli z podnikateľského účtu Jarmily. Na zverejnenie príjmov svojej manželky však dôvod nevidel.       

Podpredseda SDKÚ patrí k politikom, ktorý v roku 2008 zverejnili svoje majetkové priznanie podrobnejšie ako bolo treba. Vtedy priznal, že spolu s manželkou majú 20-tisíc eur v hotovosti a priznal aj všetky nehnuteľnosti. Pri zverejnení zmlúv vyzval Mikloš premiéra Roberta Fica, aby tiež zverejnil všetky nehnuteľnosti a aj kúpnopredajnú zmluvu bytu na Pažítkovej ulici, ktorý kúpil svojej mame ešte v roku 2004 od firmy Ikores, sponzora strany Smer. Podľa aktuálnych informácií Fico žiaden byt v Bratislave nevlastní.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu