Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIP poslanec: Parlament rokuje, Mikloš si užíva olympiádu a plat mu naďalej beží!

Ivan Mikloš si užíva olympiádu
Ivan Mikloš si užíva olympiádu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Všetci sú si rovní, ale niektorí sú rovnejší. Tak tento výrok by sa hodil na poslanca SDKÚ Ivana Mikloša. Ako sme vás už minulý týždeň informovali, v čase, keď parlament prerokúva zákony či rozhoduje o novom šéfovi RTVS, Mikloš si vyrazil na dovolenku. A nie na hocijakú, priamo do dejiska olympijských hier. Podarilo sa nám zistiť, že napriek svojej absencii v práci, mu nikto na plat nesiahne. Prečo? Poznáme dôvod!

Keď sme sa dozvedeli, že Ivan Mikloš mieri počas štyroch dní do Londýna v čase, keď by mal sedieť v parlamente, zaujímalo nás, či ho predseda národnej rady ospravedlnil. Hovorca Pavla Pašku uviedol, že ide o záležitosť poslaneckého klubu SDKÚ. „O tom, či jeho neúčasť na rokovaní ospravedlnia, rozhoduje predseda poslaneckého klubu. Zároveň volič posudzuje to, ako poslanec pracuje za jeho peniaze,“ povedal pre Topky hovorca šéfa parlamentu Pavel Chovanec.

Obrátili sme sa aj na predsedu klubu SDKÚ Ľudovíta Kaníka, ktorý Miklošov výlet za poriadnou dávkou športu ospravedlnil a plat mu preto beží ďalej. Zároveň nám poskytol zaujímavý dôvod, prečo Mikloša ospravedlnil. „Parlament v lete zasadá vo veľmi neštandardnom čase, čo je účelové, pretože je to len preto, aby sa nepríjemné veci schválili poza chrbty ľudí v čase, keď nedávajú pozor,“ uviedol Kaník.

Mikloš mal mať dovolenku naplánovanú už dlho, keď sa nepredpokladalo, že parlament bude zasadať. „Takže z toho titulu mu to nijakým spôsobom nemôžeme vyčítať a je ospravedlnený,“ dodal na záver.

Nie je to však prvý raz v tomto volebnom období, čo si Ivan Mikloš zobral dovolenku, keď rokoval parlament. Hneď počas prvej schôdze si totiž vyrazil na viac ako týždňovú cyklotúru na Mallorke. Ani vtedy mu na plat nikto nesiahol. Takéto výhody by bral asi každý, čo poviete?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu