Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Takto si poslanci plnia dochádzkovú povinnosť: Najhoršie je na tom Mikloš!

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Aj nový parlament už pozná prvých absentérov. Aspoň jeden rokovací deň na druhej schôdzi parlamentu, na ktorej sa diskutovalo predovšetkým o Programovom vyhlásení vlády SR, vynechalo 15 poslancov.

Najviac dní, tri a pol, vymeškal exminister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS). Dva dni v pléne chýbali Peter Osuský, Richard Sulík (obaja SaS) a Daniel Lipšic (KDH). Všetkým poslancom predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) neúčasť ospravedlnil.

Medzi poslancami, ktorí vymeškali po jednom dni, je Gabriel Csicsai, Rudolf Chmel (obaja Most-Híd), Juraj Droba, Martin Chren (obaja SaS), Pavol Hrušovský (KDH), Igor Choma, Viera Šedivcvová (obaja Smer-SD), Erika Jurinová, Helena Mezenská (OĽaNO) a Magdaléna Vášáryová (SDKÚ-DS).

Od účasti na rokovaní parlamentu závisí, či poslanci dostanú mesačnú odmenu - ak na schôdzach pléna či výborov chýbajú najmenej dva dni v mesiaci, plat sa im kráti na polovicu, a ak štyri a viac dní, prídu o celú mzdu aj paušálne náhrady. Druhá schôdza v šiestom volebnom období sa začala 2. mája a skončila sa 16. mája, pričom rokovaním poslanci strávili osem dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu