Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Mikloš zdrhá z práce: Namiesto zarezávania v parlamente ide fandiť na olympiádu!

Ivan Mikloš na cyklotúre v Španielsku. Na olympiáde bude športovať len pasívne. Zobraziť galériu (3)
Ivan Mikloš na cyklotúre v Španielsku. Na olympiáde bude športovať len pasívne. (Zdroj: Profimedia.sk, archív I. M.)

BRATISLAVA – Exminister financií a poslanec SDKÚ Ivan Mikloš to v práci riadne fláka! Letná pracovná doba mu zjavne nevyhovuje a tak namiesto toho, aby sedel v parlamente a rozhodoval v mene voličov, si už o pár dní bude užívať olympiádu v Londýne.

Ide fandiť! Bývalý financmajster je známy svojou láskou k športu a práve preto si nenechal ujsť príležitosť stráviť nejaký čas na najprestížnejšom športovom podujatí. Svojej vášni dal dokonca prednosť pred dôležitým rokovaním v národnej rade.

Počas tohtoročných letných prázdnin pritom parlament rokuje len na dva týždne. Napriek tomu si Mikloš bez zábran berie voľno až na polovicu pracovných dní, uvádza to stránka NR SR. Poslanec budúci týždeň cestuje súkromne do Londýna, potvrdila nám to aj jeho asistentka Natália Urbanová. „Áno, pán Mikloš ide do Londýna na olympiádu,“ povedala pre Topky.

Namiesto toho, aby v rokovacej sále pripomienkoval návrhy zákonov a následne hlasoval v mene svojich voličov, Mikloš si zvolil príjemnejšiu aktivitu. Rozhodne chce našim olympionikom držať palce bez rozdielu a nikoho z nich neuprednostňuje. „Fandí všetkým, nemá konkrétneho favorita,“ povedala nám Urbanová.

Mikloš svojou absenciou zmešká napríklad rokovanie o novele autorského zákona alebo návrh zákona o sviatkoch, dňoch pracovného voľna a pamätných dňoch. Nie je to však prvý raz, čo si dovolenku berie, keď rokuje parlament.

Hneď v máji počas prvej schôdze v novom volebnom období si vyrazil na viac ako týždňovú cyklotúru na Mallorke, plat mu pritom naďalej bežal. Keďže piatková schôdza zväčša končí skôr, je možné, že bývalý minister stihne už dnešný otvárací ceremoniál na XXX. ročníku letných olympijských hier.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu