Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Exminister Mikloš vymenil parlament za dovolenku: Potí sa na Mallorke!

Ivan Mikloš si počas parlamentnej schôdze vyrazil na cyklotúru do Španielska. Zobraziť galériu (5)
Ivan Mikloš si počas parlamentnej schôdze vyrazil na cyklotúru do Španielska. (Zdroj: Profimedia.sk, archív I. M.)

MALLORCA - Tak tomu sa hovorí totálna arogancia! Kým väčšina poslancov vedie momentálne búrlivú diskusiu k programovému vyhláseniu vlády, jeden z najväčších kritikov vlády Ivan Mikloš sa potí pri úplne inej činnosti. Topkám sa podarilo zistiť, že exminister financií si namiesto práce v parlamente odskočil na vyše týždňovú dovolenku na Mallorcu. Politik sa dokonca neváhal ani ospravedlniť tak, aby mu plat 3 600 eur mesačne bežal aj naďalej. Na mzdu mu zrejme nesiahne ani predseda parlamentu Pavol Paška.

Mikloš chýbal v parlamente už v piatok, pričom podľa našich informácií vyrazil s kamarátmi na exkluzívnu cyklistickú dovolenku do Španielska. Ako fanúšik športu sa však vo svetle neprofesionála neukázal prvý raz. Aj v čase, keď vrcholila kauza daňového riaditeľstva, ho médiá nachytali, ako bez problémov odišiel lyžovať do Álp. Na stránke národnej rady je dokonca riadne ospravedlnený a ako dôvod uviedol súkromnú zahraničnú cestu.

To, že dal poslanec SDKÚ aj tentoraz prednosť zábave pred prácou, nám potvrdil šéf poslaneckého klubu SDKÚ Ľudovít Kaník a aj jeho asistentka Natália Urbanová. „Neviem, či to môžem prezradiť,“ zdráhala sa najprv. Keď sme jej však položili priamu otázku, či je Mikloš na bicyklovačke na Mallorke, priznala, že je to pravda.

Ivan Mikloš pred cyklomaratónom Vlkohron v máji 2010.
Zobraziť galériu (5)
Ivan Mikloš pred cyklomaratónom Vlkohron v máji 2010.  (Zdroj: archív I. M. )

Predsedovi parlamentu predkladá ospravedlnenku šéf poslaneckého klubu Kaník. Ten v dovolenke problém nevidí. „Áno, viem o tom. Ide o súkromnú zahraničnú cestu. Je to jeho vec a nie som tu na to, aby som niečo vysvetľoval a komentoval,“ povedal nám. Na otázku, či sa mu nezdá nevhodné, že sa Mikloš nezúčastňuje prvej dôležitej schôdze v novom volebnom období, reagoval slovami, že stanovisko SDKÚ k programovému vyhláseniu vlády je známe. Zároveň upozornil aj na pomer v počte koaličných a opozičných poslancov.

Ivan Mikloš v parlamente chýbal už minulý piatok.
Zobraziť galériu (5)
Ivan Mikloš v parlamente chýbal už minulý piatok.  (Zdroj: Jan Zemiar)


Podľa predsedu NR SR Pavla Pašku sú za účasť poslancov na schôdzi zodpovedné jednotlivé poslanecké kluby. „Pokiaľ má poslanec schválenú ospravedlnenku od predsedu poslaneckého klubu, nie je úlohou predsedu NR SR skúmať dôvody neúčasti. NR SR nie je firma. Poslanci sú reprezentanti voličov, ktorí takto majú možnosť vidieť, ako nimi zvolení poslanci pracujú,“ povedala nám šéfka tlačového odboru Soňa  Pőtheová.

Mikloš nám včera telefón nedvíhal, zrejme práve šľapal do pedálov. Ako sme zistili, letecká cesta za bicyklovačkou s ubytovaním, poistením a polpenziou na 10 dní vychádza približne na 1000 eur. Pre tisícky cyklistov je práve Mallorca obľúbenou jarnou destináciou pre prijateľné teploty a prebúdzajúcu sa prírodu.

Šéfka tlačového odboru NR SR Soňa Pötheová.
Zobraziť galériu (5)
Šéfka tlačového odboru NR SR Soňa Pötheová.  (Zdroj: Vladimír Labát)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu