Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kaník zabŕdol do Smeru: Program vlády nemá ciele, ľudia chceli viac!

Ľudovít Kaník Zobraziť galériu (2)
Ľudovít Kaník

BRATISLAVA - Programové vyhlásenie, ktoré v piatok schválil vládny kabinet a v stredu (2.5.) o ňom začne rokovať parlament, obsahuje 90 % z volebného programu strany Smer-SD.

"Oslovili sme týmto programom ľudí a dostali sme mandát a dôveru," zdôraznil v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike nový minister práce Ján Richter (Smer-SD). Zároveň upozornil, že by bolo predčasné hľadať vo vládnom programe absolútne konkrétnosti. "Procedúra je jasná - programové vyhlásenie vlády, jeho rozpracovanie a na základe toho legislatívny plán úloh. To je štandardný postup," avizoval Richter.

Opozícia sa však k chýbajúcim podrobnostiam stavia kriticky. "Tento program je veľmi málo ambiciózny, nekladie si žiadne ciele, nenájdete tam takmer žiadne merateľné ukazovatele, jednotlivé zámery idú mnohokrát proti sebe a vzájomne sa vylučujú," zhodnotil predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.

Voliči tak podľa neho v programe vlády nenájdu istoty, ktoré očakávali, ale skôr predpoklad stagnácie krajiny. "Máme istotu, že sa Slovensko nikam ďalej neposunie. Myslím si, že ľudia chceli a čakali viac," dodal Kaník. Richter odmietol tézu, že program vlády nič nové neponúka. "Rešpektujem právo opozície mať svoj kritický názor k predloženému programovému vyhláseniu vlády. Bude o tom celá rozprava v Národnej rade. Som však presvedčený, že si obhájime jednotlivé state," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu