Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kaník: Druhý pilier je silný, aby priniesol vyššie dôchodky

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník

BRATISLAVA - Prvý pilier dôchodkové zabezpečenia v budúcnosti nedokáže ľuďom zaručiť dostatočne vysoké dôchodky, čo bolo jedným z dôvodov na zavedenie druhého piliera, povedal na záver piateho rokovacieho dňa druhej schôdze parlamentu poslanec Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS).

Podľa Kaníka nie je na škodu, ak má Slovensko najsilnejšie nastavený druhý pilier v Európe. "Čo je zlé na tom dať občanom na ich účty čo najviac? Dať im čo najmenej nebolo mojim cieľom," vysvetlil. "Keď na toto hromžíte, tak hromžíte na to, že chceme, aby sa mali ľudia lepšie. Kde je tu logika?" spýtal sa svojich oponentov z vládneho Smeru-SD.

Juraj Blanár (Smer-SD) si však myslí, že jediným cieľom zriadenia sporenia v kapitalizačnom pilieri bolo presunúť peniaze z dôchodkových odvodov do súkromných rúk. "Prečo nevznikla štátna dôchodková správcovská spoločnosť? Na toto ste nikdy neodpovedali," vyčítal Kaníkovi vo faktickej poznámke.

Po Kaníkovom príhovore predsedajúca Jana Laššáková schôdzu prerušila. Poslanci sa stretnú opäť v piatok o 9:00, ako prvý vystúpi Jozef Viskupič z klubu OĽaNO, po ňom je do rozpravy prihlásených ešte 12 poslancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu