Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tóthová z HZDS rok po smrti manžela: Bozky s kolegyniným mužom!

Katarína Tóthová s manželom svojej kolegyne Ľudmily Muškovej. Zobraziť galériu (5)
Katarína Tóthová s manželom svojej kolegyne Ľudmily Muškovej.

BRATISLAVA – Bývalá pravá ruka šéfa HZDS Vladimíra Mečiara je, zdá sa, v najlepšej kondícii. Exposlankyňu Katarínu Tóthovú (72) sme v stredu zastihli nahodenú a dokonale zladenú pred jedným z bratislavských obchodných centier na nábreží Dunaja. Čakala tu na svoju spolustraníčku a priateľku z čias pôsobenia v parlamente Ľudmilu Muškovú a jej manžela Pavla. Zvítanie s týmto pánom však bolo nadmieru láskavé.

Po tom, čo HZDS už druhý raz za sebou neuspelo vo voľbách a tak zostalo pred bránami parlamentu, by sa dalo čakať, že exposlankyňa sa utiahne do ústrania. Zároveň je to vyše roka od smutnej udalosti, keď Tóthovej manžel podľahol ťažkej chorobe. Obidva silné momenty ju však nevyviedli z miery, práve naopak. Vitálna žena toho zvláda stále dosť a pôsobí spokojne. „Na fakulte mám toľko práce, že až. Pri ašpirantoch, rigoróznych prácach a samotných študentoch mám čo robiť. Všetko sa to zhŕkne do jedného termínu a je toho naozaj veľa,“ hovorí Tóthová.

Napriek povinnostiam ju však zrejme práve aktivity na Právnickej fakulte Univerzity Komenského neustále udržiavajú v dobrej forme. Exposlankyňa, ktorá vždy dbala o dokonalý zjav, to predviedla aj naposledy na nábreží Dunaja. Červený nohavicový kostým, béžové topánky zladené s kabelkou a štýlové slnečné okuliare sú toho jasným dôkazom. Takto nahodená čakala na svojich priateľov Ľudmilu Muškovú a jej manžela, ktorí do Bratislavy pricestovali z Kysúc.

Duo Tóthová s Muškovou bolo v parlamente povestné, návrhy zákonov totiž často predkladali spoločne. Obidve si dali záležať aj na svojom výzore. Vidieť Tóthovú s rúžom v ruke v rokovacej sále nebolo nič nezvyčajné. Mušková zase v mladosti zabojovala o titul Miss Československa. Zároveň bola múzou pre svojho manžela, akademického maliara. Po stredajšom srdečnom zvítaní Tóthovej s Muškom pri Dunaji by sa však mohlo zdať, že novou múzou pre maliara sa stane práve ona.

Exposlankyňa Tóthová na stretnutí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)
Exposlankyňa Tóthová na stretnutí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu