Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Programové vyhlásenie bude vychádzať z programu Smeru

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Programové vyhlásenie vlády bude vychádzať z programového zamerania, s ktorým strana Smer – SD vyhrala parlamentné voľby.

Ako sa uvádza v materiáli, ktorý dnes schválila vláda, spracovanie programového vyhlásenia kabinet zároveň chápe ako významnú príležitosť formovať rozhodujúce politiky v dialógu so sociálnymi partnermi, vedeckou a akademickou obcou a najväčšími cirkvami.

Na prvom rokovaní za okrúhlym stolom bola ponuka na partnerstvo prijatá. Stanoviská a námety sociálnych partnerov vláda považuje preto za relevantný základ na rokovania s ministrami.

Pri spracovaní programového vyhlásenia sa uskutočnia bilaterálne rokovania podpredsedov vlády a ministrov so sociálnymi partnermi k písomne predloženým pripomienkam. Ministerstvá následne predložia návrhy do programového vyhlásenia, z ktorých poradný tím predsedu vlády Roberta Fica dopracuje návrh Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky.

Vláda musí predložiť do parlamentu programové vyhlásenie do 30 dní od vymenovania do funkcie. Schôdza NR SR, na ktorej by mal byť schválený program vlády, bude 2. mája.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu