Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zodpovednosť za nominácie podľa Fica ponesú zástupcovia strany

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Zástupcovia Smeru-SD podľa lídra strany Roberta Fica ponesú zodpovednosť za svoje personálne nominácie. Ak nominant vo funkcii zlyhá, dôsledky ponesie aj stranícky funkcionár, ktorý ho odporučil.

Predseda Smeru-SD to podľa troch nezávislých zdrojov uviedol vo svojom dnešnom prejave na rozšírenom zasadnutí členov predsedníctva, poslancov a regionálnych predstaviteľov strany v Banskej Bystrici.

"Mal veľmi silný protikorupčne orientovaný prejav. Hovoril o tom, že musí byť dôsledne došetrená kauza Gorila, ale aj o zodpovednosti členov strany za personálne nominácie," uviedol jeden z účastníkov dnešného rokovania.

Predseda Smeru-SD Robert Fico dnes potvrdil ambíciu strany prenechať výber kandidátov na funkcie šéfov Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) a Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) opozícii. "Môžem potvrdiť, že Najvyšší kontrolný úrad bude patriť opozícii. Musia pripraviť spoločného kandidáta, dúfame, že sa zase nebudú o tom baviť 34 dní, kým dôjdu k nejakému záveru, ale dajú solídneho kandidáta," povedal. "Bude to opozičný kandidát, my to budeme rešpektovať a takéhoto kandidáta podporíme v Národnej rade SR," dodal Fico. "Chceme, aby zamestnávateľské zväzy a opozícia spoločne dali nejaký návrh na šéfa Úradu pre verejné obstarávanie. My rešpektujeme, že tieto kontrolné funkcie patria opozícii," zdôraznil líder sociálnych demokratov.

Vláda a celý verejný sektor sa podľa neho bude musieť prispôsobiť novej atmosfére. "Budeme pred vami úplne nahí, nemáme sa na koho vyhovoriť. Budeme niesť plnú zodpovednosť za riadenie tohto štátu s výnimkou kontrolných orgánov, ktoré patria opozícii a my sa v týchto otázkach s opozíciou naozaj nebudeme ťahať za prsty," uzavrel predseda Smeru-SD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu