Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mojsejová sa obula do Matoviča: Ako za dva dni, do pi*i, nazbieral 10 tisíc podpisov?

Nora Mojsejová
Nora Mojsejová

BRATISLAVA – Nora Mojsejová chytá druhý dych! Už sa zdalo, že video spoty šéfky Strany Slobodné slovo Nory Mojsejovej strácajú na razancii a pestrosti, no ten najnovší vrátil všetko zase do starých koľají. Mojsejová v nedeľu zaútočila na predstaviteľov politických strán a o tom, že ich nešetrila, svedčí aj samotné video. Podobne ako v prípade 99% by chcela dať preveriť aj podpisy na registráciu hnutia Igora Matoviča Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti!

Svoj príspevok zamerala hneď na niekoľko tém. Vyjadrila sa k predvolebným prieskumom, ktoré dlhodobo spochybňuje. Dôkazom toho mal byť aj víkendový telefonát jej manžela a hudobníka Braňa do agentúry Polis, kde pracovníčku obvinil z ovplyvňovania respondentov. Mojsejová sa pustila aj do ministerstva vnútra, zaujímalo ju totiž, ako sa kontrolovali hárky strany 99% v čase zbierania podpisov.

Neodpustila si ani kritiku Igora Matoviča v súvislosti s rekordne rýchlym vyzbieraním podpisov pre registráciu ochrannej známky pre hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Náhla zmena názvu nasledovala po tom, čo Matovičovi vyfúkol názov Obyčajní ľudia Víťazoslav Moric, ktorý kandiduje v týchto voľbách práve s touto stranou. „To, že si neochránil značku (Matovič, pozn. red.), bol taký hlúpy, že ani toto nevedel – prvé, čo si zaregistrujem, značku – ochrannú známku si dám... Chcem sa spýtať pána Matoviča, ako za dva dni, do pi*i, stihol nazbierať 10 tisíc platných podpisov? Pretože na tom petičnom hárku musíte mať hore napísané, že súhlasíte s tým a dávate svoj podpis na to, aby bola založená strana menovite ktorá. Čiže on za dva dni nemohol zozbierať toľko podpisov, pretože nevedel, ešte keď niesol hárky, že Móric mu zoberie značku. Čiže ja by som dala aj toto preveriť,“ hovorí šéfka SSS, ktorá pre časovú tieseň a hrozbu, že nestihne nazbierať dostatok podpisov, kúpila skrachovanú stranu ANO od Pavla Ruska.

Následne reagovala aj na nedeľňajšie politické diskusie s hlavnými predstaviteľmi parlamentných strán. Myslí si, že parlament v tejto zostave nikdy neodhlasuje priamu demokraciu, pretože je to bič na korupciu. „Ministri, prezidenti v ostatných štátoch odstupujú a tu bez hanby sa posadia v televízii. Všetci šiesti, či koľko ich tam bolo a redaktorka ich ani do pi*i nepošle. Však ich mali stade hnať, veď to je verejnoprávna televízia. To čo sú toto za móresy? A normálne ďalej oblbujú národ. Ja som zvedavá, ako toto všetko dopadne,“ uviedla Mojsejová.

Na záver ľudí vyzvala, aby išli voliť. Pripomenula, že so svojimi priaznivcami bude pred voľbami komunikovať prostredníctvom Facebooku online už od štvrtka.
 

Matovič vracia úder: Žiadne podpisy sme dodatočne zbierať nemuseli!
 

Po tom, čo si šéf OĽaNO Igor Matovič pozrel video spot Nory Mojsejovej, odpovedal protiútokom. Na dámu z Pereša, ako ju nazval, nezvykne reagovať, ale v tomto prípade si to podľa neho zaslúži. "Po prvé - naša budúca politička Mojsejová je taká hlúpa, že ani len nevie, že ochranné známky sa zo zákona na názov politickej strany registrovať nedajú. To len dokazuje, že vulgárnosti, ktoré dáma z Pereša tak rada hojne používa, len nahrádzajú nedostatok intelektu. A po druhé - žiadne podpisy sme dodatočne zbierať nemuseli, lebo sme ich mali nazbierané pod názvom Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Moric nám ukradol len slovné spojenie Obyčajní ľudia, ktoré sme chceli používať ako našu skratku," uviedol pre Topky politik.

Nora Mojsejová týždeň pred voľbami

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu