Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fico: Neťahajte Smer do kauzy Gorila, boli sme v opozícii

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico nesúhlasí s tým, aby bola jeho strana zaťahovaná do kauzy Gorila, keďže v rokoch 2005 a 2006 bola v opozícii a nemala vplyv ani na privatizáciu, ani na obstarávania.

Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii v odpovedi na otázku, či dôveruje svojmu poslaneckému asistentovi Františkovi Határovi, ktorý sa podľa údajných spisov SIS Gorila stretával v konšpiračnom byte so spoločníkom Penty Jaroslavom Haščákom.

"Neťahajte Smer-SD do kauzy, ktorá je spojená s druhou Dzurindovou vládou. Smer-SD bol v rokoch 2005 a 2006 v opozícii a nemal absolútne žiaden vplyv ani na privatizáciu ani na obstarávania. Naopak, keď sme v roku 2006 nastúpili do vlády, sme zobrali Pente letisko a prijali sme zákon o zákaze zisku zdravotných poisťovní. Najlepšie slová sú skutky," povedal Fico.

Na otázku, či dôveruje Határovi, neodpovedal ani na druhýkrát. "Bol vtedy Smer v opozícii? Bol. Mal vplyv na čosi? Nemal. Prečo zaťahujete Smer-SD do kauzy druhej Dzurindovej vlády?," uzavrel.

Po šéfke Výkonného výboru Fondu národného majetku Anne Bubeníkovej dnes prišli pre kauzu Gorila o svoje stoličky aj ďalší vysokopostavení funkcionári. Zo svojich postov boli pre tieto podozrenia na vlastnú žiadosť uvoľnení poradca ministra vnútra pre rómsku kriminalitu Milan Krajniak a člen predstavenstva štátnej Slovenskej energetickej prenosovej sústavy Igor Grošaft. O uvoľnenie už požiadal aj šéf Nemocnice sv. Michala Stanislav Janota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu