Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Danko: Berlusconi a Papadémos patria pred súd, sú ako Fruni

Andrej Danko
Andrej Danko

BRATISLAVA – Taliansky premiér Silvio Berlusconi a jeho nový grécky kolega a bývalý viceprezident Európskej centrálnej banky Loukás Papadémos patria pred súdne tribunály, ktoré budú riešiť podvody v eurozóne.

Vyhlásil to prvý podpredseda SNS Andrej Danko s tým, že obaja politici sú podľa neho typickým príkladom toho, ako fungovali v Európe populisti. Sú to ľudia ako bývalý šéf skrachovanej nebankovky BMG Invest Vladimír Fruni.

Danka chytá bezmocnosť z toho, ako sa situácia okolo eurozóny vyvíja. „Myslím si, že otázky a úvahy o možnosti vystúpenia z eurozóny či používania eura ako meny bez členstva v eurozóne naberajú na obrátkach." Poukázal na diskusiu v bohatších krajinách o zavedení „svojho megaeura“. „Je pre mňa smutné, že Slovensko na tieto situácie nie je pripravené a nemá koncepciu ako ďalej,“ poznamenal Danko. Predpovedá, že „megaekonómovia" zo Smer-u a SDKÚ nabehnú a budú s kamennou tvárou rozprávať, aké samozrejmé je prejsť k slovenskej korune a zabudnú na svoje predchádzajúce vyhlásenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu