Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Výroky týždňa: Sulík o amatéroch v koalícii, Rafaj o vesmíre, Fico o spolupráci s SDKÚ

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

18. október – „Hrudník jej nesledujem. Viem, že minulú zimu mala, chúďa, zlomenú nohu. Ale v kontakte som s ňou málo.“ V súvislosti s tajomníčkou výboru pre európske záležitosti Katarínou Kokavcovou to povedal člen výboru Jozef Viskupič z Obyčajných ľudí. Tajomníčka v parlamente zrejme nezarába najhoršie, keďže si dopriala silikónové prsia.

18. október – „Prekvapuje ma amatérska úroveň tohto celého prevratu, že išli do veľkých vecí a ani si len neprečítali ústavu." Šéfovi liberálov Richardovi Sulíkovi pripadá zvláštne, že politici po 20 rokoch v politike si neprečítali ani len dva riadky v ústave.

18. október – „Fico sa vyjadril, že som politický omyl. Prijímam túto vetu s tým, že to posudzuje svojimi kritériami. Tie naozaj nespĺňam a nechcem spĺňať. Nikdy po tom, čo odznelo opakovane z jeho úst, ja osobne nikdy s ním nemôžem uzatvárať dohody.“ Premiérka Iveta Radičová si nevie predstaviť budúcu spoluprácu s predsedom Smeru.

21. október – „Je dôležité nájsť v sebe svoje vnútorné ja a potom ho už len rozvíjať. Byť zdravý, byť v súlade so svojimi energiami, s vesmírom, okolím, ľuďmi.“ Rafael Rafaj z SNS vysvetľuje, čo stojí za jeho mladistvým vzhľadom. V stredu oslávil už 52. narodeniny.

21. október – „Predvčerom na grémiu sme sa ho (Fica) pýtali, či je takáto možnosť (zmena ústavy), odmietol to. Odmietol tiež ísť k prezidentovi. Potom išiel a predsa podporil to, čo deň predtým odmietol. A keď už sa dohodol s prezidentom, tak po našej návšteve u prezidenta sa znovu rozhodol, že to nepodporí. Ja som z toho jeleň. Myslím si, že toto je stranícka hra.“ Predseda Mostu-Híd Béla Bugár zmenám názoru sociálnych demokratov veľmi dobre nerozumie.

22. október – „Je nepochopiteľné, že Ivan Gašparovič mení svoje názory podľa toho, ako sa vyspí Robert Fico.“ Šéf SNS Ján Slota protestuje, že zo základného zákona SR, ústavy, sa v súvislosti s odvolaním vlády robí trhací kalendár.

22. október – "Viem si predstaviť spoluprácu s KDH, so SDKÚ, ale o tom rozhodnú ľudia. Som za silnú a stabilnú vládu.“ Vyhlásil to predseda Smeru Robert Fico v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu. Zdôraznil, že Smer je za vládu s čo najmenším počtom politických subjektov.

23. október – „K móde mám blízko, ale z tej druhej strany. Keď sa platia účty.“ Povedal to primátor Košíc a poslanec Smeru Richard Raši po tom, čo navštívil módnu prehliadku Andrey Tatarkovej. Doma má totiž štyri ženy - manželku a tri dcéry, ktoré pri nákupoch nesprevádza, čaká ich priamo pri pokladni.

23. október – SaS sa diskvalifikovala, ale totálne. Vláda, ktorú odvolá vlastný koaličný partner z hľadiska istej neskúsenosti a nezodpovednosti, musí urobiť strašne veľkú zmenu a obávam sa, že tak rýchlo sa to nedá, aby mohol byť rešpektovaný ako seriózny partner.“ V relácii TV Markíza Na telo to konštatoval novozvolený predseda parlamentu Pavol Hrušovský. Pre KDH je prijateľnejším politickým partnerom opozičný Smer než SaS, s ktorou strana doposiaľ tvorila koalíciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu