Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Voľby 2022 na Slovensku MIMORIADNY ONLINE: Reakcia prezidentky Čaputovej: Som rada, že ľudia odmietli populizmus a extrémizmus

2:30 Vallo už oslavuje. Matúš Vallo oslavuje obhajobu mandátu primátora hlavného mesta SR Bratislavy. Po sčítaní vyše 71 percent hlasov a vyše 30-percentnom náskoku pred protikandidátom Rudolfom Kusým ohlásil volebné víťazstvo v sobotňajších (29. 10.) komunálnych voľbách.

2:10 Primátorom Banskej Bystrice ostáva Ján Nosko, ktorého volilo vyše 66 percent voličov. 

VIDEO Banskobystričania si zvolili za primátora Jána Noska

Banskobystričania si zvolili za primátora Jána Noska (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

1:45 Primátorom Bratislavy sa zverejnených výsledkov stal Matúš Vallo, ktorému sa podarilo obhájiť pozíciu. Hlas mu dalo 59,4 percenta voličov. Druhý skončil Rudol Kusý s 29 percentami hlasov. Sčítaných je 51 percent okrskov. Primátorom Košíc zostane súčasný šéf samosprávy Jaroslav Polaček, ktorý má po sčítaní 88 percent okrskov má 36,8 percenta hlasov. 

Voľby 2022 na Slovensku
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Topky.sk)

1:40 Nové Mesto nad Váhom má nového primátora, voľby do samosprávy vyhral František Mašlonka, ktorého volila takmer polovica voličov. Primátor je známy aj v Partizánskom, kde post obhájil doterajší šéf samosprávy Jozef Božik. Post sa podarilo obhájiť aj doterajšej primátorke Prievidze Kataríne Macháčkovej. 

1:30 Väčšina hlasujúcich v sobotňajšom (29. 10.) referende v meste Sliač bola proti zriadeniu americkej vojenskej základne na jeho území. Z 1513 voličov, ktorí sa na referende zúčastnili, takto hlasovalo 1127 občanov, čo je takmer 75 percent všetkých zúčastnených voličov. Informovala o tom primátorka mesta Ľubica Balgová.

Viac o téme: ObálkyKomunálne voľbyVýsledky voliebUrnyŽupné voľbyVoľby 2022Výsledky komunálnych voliebVýsledky VÚC volieb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu