Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Prokurátor podal návrh na väzbu pre Kusého! Rozhodovať bude Špecializovaný trestný súd

Rudolf Kusý
Rudolf Kusý (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na vzatie obvineného dosluhujúceho starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého do väzby. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

O väzbe bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd v sobotu o 09:00 hod. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry navrhuje kolúznu väzbu. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie neúspešnému kandidátovi na primátora Rudolfovi Kusému. Viní ho z toho, že mal prijať úplatok. Bývalý starosta bratislavského Nového Mesta a neúspešný kandidát na primátora Rudolf Kusý strávil už dve noci v cele policajného zadržania. V stredu elitní vyšetrovatelia nabehli do Miesnteho úradu Bratislava - Nové Mesto, tam však Kusý nebol. Zadržať ho mali pri Troch vežiach.

Okrem Kusého skončili v putách aj dve úradníčky, ktoré po vypočútí prepustili.Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Kusému vo štvrtok vzniesol obvinenie. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti. "Vyšetrovateľ NAKA v rámci akcie DEVELOPMENT vzniesol obvinenie osobe R. K. pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku podľa paragrafu 329 ods. 1, ods. 2, ods. 3 Trestného zákona. Vo veci aktuálne prebiehajú procesné úkony, preto bližšie informácie v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," uviedla polícia.

archívne video

Rudolf Kusý už odvolil (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: VäzbaObvinenie Úrad špeciálnej prokuratúryRudolf Kusý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu