Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Voľby 2022 na Slovensku MIMORIADNY ONLINE: Reakcia prezidentky Čaputovej: Som rada, že ľudia odmietli populizmus a extrémizmus

9:12 Primátor Trnavy Bročka reaguje na výsledky komunálnych volieb.

Primátor Trnavy Bročka reaguje na výsledky komunálnych volieb (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

9:03 V okresných mestách Prešovského kraja uspeli v sobotňajších komunálnych voľbách zväčša súčasní primátori. K zmene došlo v krajskom meste Prešov, kde súčasná primátorka Andrea Turčanová nekandidovala, a rovnako v Snine, kde súčasná primátorka neobhájila svoj post. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov po sčítaní všetkých hlasov, zverejnených Štatistickým úradom SR.

7:55 Novozvolený primátor Trenčína Richard Rybníček (nezávislý) bude robiť všetko pre to, aby presvedčil všetkých obyvateľov, že voľba neho je pre mesto správna. Úspešný je podľa svojich slov vďaka Trenčanom. Povedal to v nedeľu ráno v Trenčíne. 

6:30 Mestá a obce už poznajú svojich nových primátorov a starostov. Vo ôsmich krajských mestách si väčšina primátorov udržala pozíciu. Zmena nastane v Prešove. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

6:06 Samosprávne kraje už poznajú svojich nových predsedov. Obyvatelia ich zvolili v sobotňajších (29. 10.) krajských voľbách, ktoré sa konali spolu s komunálnymi. Šesť krajov si svojich doterajších šéfov ponechalo, v dvoch nastáva zmena. Nitriansky kraj prvýkrát od vzniku vyšších územných celkov nepovedie Milan Belica. Neoficiálne výsledky zverejnil Štatistický úrad SR.

6:04 Primátorom Trnavy bude naďalej Peter Bročka. V sobotňajších voľbách získal 44,7 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

6:02 Staronový primátor Nitry Marek Hattas (Tím Kraj Nitra) chce v novom volebnom období pokračovať v trende, ktorý začal po svojom nástupe do funkcie v roku 2018. "Priniesli sme do mesta zmenu a naďalej v nej chceme pokračovať," povedal. Zároveň skonštatoval, že samosprávu čaká ťažké obdobie, ktorú však zvládne rovnako ako predchádzajúce krízy.

VIDEO Vyjadrenie primátora Nitry po komunálnych voľbách

Vyjadrenie primátora Nitry po komunálnych voľbách (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

6:00 Novým prešovským primátorom bude František Oľha. V sobotňajších voľbách získal 37,26 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

VIDEO Novým prešovským primátorom bude František Oľha

Novým prešovským primátorom bude František Oľha (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

5:55 Post primátora Bratislavy obhájil Matúš Vallo. Po sčítaní takmer všetkých okrskov získal vyše 60 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

VIDEO Vallo oslavuje obhajobu primátorského mandátu v Bratislave

Vallo oslavuje obhajobu primátorského mandátu v Bratislave (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

5:50 Primátorom Trenčína bude naďalej Richard Rybníček. V sobotňajších voľbách získal 72,94 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

5:45 Primátorom Košíc ostal Jaroslav Polaček. Po sčítaní takmer všetkých okrskov získal v sobotňajších voľbách 36,69 %. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

VIDEO Vyjadrenie primátora Košíc Jaroslava Polačeka po komunálnych voľbách

Vyjadrenie primátora Košíc Jaroslava Polačeka po komunálnych voľbách (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

2:55 Mení sa čas, systém nebude fungovať 70 minút. V čase od 02:55 hod. letného času do 03:05 hod. zimného času je pozastavené automatizované spracovávanie výsledkov hlasovania. V tomto časovom intervale nebudú zverejňované priebežné výsledky.

Viac o téme: ObálkyKomunálne voľbyVýsledky voliebUrnyŽupné voľbyVoľby 2022Výsledky komunálnych voliebVýsledky VÚC volieb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu