Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V tomto programe ho neuvidíte: Žbirku vyškrtli až v poslednej chvíli

Miroslav Žbirka Zobraziť galériu (3)
Miroslav Žbirka (Zdroj: ČT)

PRAHA - Hoci Meky Žbirka odišiel na večnosť, navždy tu bude s nami prostredníctvom piesní a záznamov z mnohých relácií. Tým posledným programom mohol byť symbolicky Silvester pre českú televíziu. Bohužiaľ, slovenského speváka museli napokon zo scenára vyškrtnúť.

Česká televízia bude mať tento rok silvestrovský program, ktorého hlavnou hviezdou bude Jiřina Bohdalová. Tá verila, že súčasťou bude aj Meky Žbirka.

V tomto programe ho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Bohužiaľ, ten skončil so zápalom pľúc v nemocnici. Zdravotné problémy sužovali aj Hanu Zagorovú, a tak tvorcovia plánovali, že keď im to ich stav dovolí, ich vystúpenia sa nakrútia v rovnaký deň. „Stále sme verili, že sa Meky dá dokopy, a tak sme aj to Hankino vystúpenie, ktorá mala ísť hneď po ňom, stále odsúvali,” prezradil denníku Aha! kapelník Jiří Dvořák. Práve on bude sprevádzať všetky spevácke čísla v programe Největší flám s Jiřinou Bohdalovou. 

Slovenský spevák sa zachoval zodpovedne a asi 10 dní pred plánovaným natáčaním dal vedieť, že to nezvládne. Všetci však verili, že sa uzdraví. „Aj keď sme vedeli, že je chorý, nikto s tým, že ho už neuvidíme, nepočítal,” uviedol moderátor a scenárista Libor Bouček.

Ten do poslednej chvíle držal v scenári miesto pre Mekyho zmes piesní. „Ešte v utorok mi v scenári k silvestrovskému programu visela jeho Medley. Už minulú nedeľu som si hovoril, že na ňu asi nedôjde, pretože Mekyho manželka informovala režiséra o tom, že je chorý. Ale nechcelo sa mi stále urobiť ten krok a zmazať blok jeho piesní. Až v stredu večer som si uvedomil, že to naozaj musím vymazať,” povzdychol si smutne Bouček. 

V tomto programe ho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Miroslav Žbirka zomrel v stredu 10. novembra. Jeho pohreb sa bude konať v piatok o 14. hodine v krematóriu Strašnice. Fanúšikovia sa budú môcť rozlúčiť aj prostredníctvom priameho prenosu na facebookovom profile Mira Žbirku. 

Viac o živote a smrti Miroslava Žbirku si môžete prečítať tu»

Viac o téme: Miroslav Žbirka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu