Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledná rozlúčka so Žbirkom (†69): Stretávka pri jeho lavičke aj potlesk do neba… Takto sa s Maestrom rozlúčia fanúšikovia!

Na Mekyho nezabúdajú ani slovenskí fanúšikovia. Zobraziť galériu (6)
Na Mekyho nezabúdajú ani slovenskí fanúšikovia. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bol to obrovský šok, keď minulý týždeň v stredu obletela verejnosť správa o náhlom úmrtí legendárneho speváka Mira Žbirku. Dnes o 14. hodine popoludní sa v pražskom Krematóriu Strašnice koná rozlúčka. Posledné zbohom mu však plánujú dať aj jeho slovenskí fanúšikovia. Takýto program naplánovali!

V stredu 10. novembra sa na verejnosť dostala smutná správa o náhlom úmrtí legendárneho slovenského speváka Mekyho Žbirku. Hudobník podľahol opakovanému zápalu pľúc v jednej z pražských nemocníc. A v hlavnom meste našich západných susedov sa dnes o 14:00 bude konať aj oficiálna rozlúčka s Maestrom.


Aktuálne informácie z Mekyho poslednej rozlúčky v Prahe nájdete TU»


Posledné zbohom legende však chcú dať aj jeho slovenskí fanúšikovia, a tak sa rozhodli zorganizovať pietnu spomienku na vlastnú päsť. Usporadúvajú stretávku na Račianskom mýte v Bratislave pri lavičke, na ktorej hudobník začínal. 

„Zaspomíname si, popočúvame si jeho piesne, každý, kto bude mať chuť, si bude môcť vziať mikrofón a povedať pár slov - svoje spomienky na Mira, ktorý práve v parku na Račku svoju kariéru začal, ako sám hovorieval,“ uvádza sa v popise udalosti. „Stačí len prísť, ale kto chce, symbolický biely kvet bude vítaný,“ dodávajú organizátori.

Posledná rozlúčka so Žbirkom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Ďalší fanúšik zas vyzýva Čechov a Slovákov na celoštátny posledný potlesk pre Mira Žbirku. Ten by mal byť v trvaní jednej minúty dnes o 14:00 presne. A podľa reakcií pod príspevkom sa k takémuto prejavu úcty plánuje pridať viacero komentujúcich. „U mňa bude horieť sviečka v okne,“ dodáva jedna z fanúšičiek.

Posledná rozlúčka so Žbirkom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Stále je však vystavená aj kondolenčná kniha v Dvorane ministerstva kultúry na Námestí SND v Bratislave. Na prejavy sústrasti bude k dispozícii ešte dnes do 18:00. 

Viac o téme: Miroslav Meky Žbirka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu