Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prvé manželstvo Mira Žbirku: Oženil sa, lebo... MUSEL!

Miro Žbirka sa ako pomerne mladý stal otcom. Zobraziť galériu (4)
Miro Žbirka sa ako pomerne mladý stal otcom. (Zdroj: TV Markíza Smotánka)

BRATISLAVA - V súvislosti so zosnulým Mirom Žbirkom sa spomína najmä jeho vdova Katka a dve deti, ktoré spolu mali. Spevák však už predtým raz ženatý bol...

Miro Žbirka svoje prvé manželstvo nijako netajil. Veď sa mu z neho narodila dcéra Denisa, ktorej venoval aj pieseň. 

Denisa Žbirková, dnes už Vrbická
Zobraziť galériu (4)
Denisa Žbirková, dnes už Vrbická  (Zdroj: TV Markíza Smotánka)

Informácia, že sa stane otcom, však vtedy prišla skôr, než by Miro a jeho partnerka Helga pomýšľali na svadbu. „Riešil som to vtedy tak, ako som videl podobnú situáciu riešiť Lennona. Tomu tiež otehotnela priateľka, tak si ju hneď vzal. Oženil som sa a vzápätí som mal aj prvú dcéru Denisu,” uviedol v knihe Miro Žbirka - Zblízka.

Napriek manželstvu a potomkovi si ale rodinný život príliš neužíval. „Síce sme sa vzali, ale ja som aj tak nebol skoro vôbec doma. Moja rodinná situácia vždy vychádzala z toho, že som do nej vletel ako dvadsaťročný a neuvedomoval si, o čo ide,” priznal populárny spevák. 

Od rodiny však neodchádzal preto, že by kariéru staval na prvé miesto. Svoje dve ženy proste musel nejako uživiť. A tak si ani poriadne neuvedomoval, že je otcom. „S Denisou som trávil málo času, s tým, čo som neskôr venoval Linde a Davidovi, sa to nedá porovnať. Nemal som k nej ale iný vzťah, ja som jednoducho nebol doma. V 80. rokoch bolo treba zarobiť na nájomné, nediskutovalo sa teda o tom, že musím odísť. Bola to moja práca, takto som živil rodinu,” vysvetlil hudobník. Ako ale dodal, prvé väčšie zárobky prišli oveľa neskôr. 

Prvé manželstvo Mira Žbirku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: RTVS)

V roku 1987 nakoniec došlo u Žbirkovcov k rozvodu. „Doma som veľmi nebol. Býval som po hoteloch a to celé moje manželstvo tiež poznamenalo,” uviedol s tým, že pri vstupe do zväzku ani nevedeli, či sa k sebe hodia. Až neskôr si uvedomili, že sú dosť rozdielni. „Náš pohľad na život sa líšil, až to došlo do bodu, keď nemalo absolútne žiadny význam skrývať, že je koniec. Ten vzťah nejako prirodzene ukázal, že ja idem jedným smerom a Helga iným. Preto si myslím, že v tom ani nie je nejaká trpkosť,” vyhlásil pre knihu. 

Helga potom odišla za novým priateľom do zahraničia a Denisa zostala žiť so svojím otcom. Ten sa v roku 1998 oženil s Kateřinou, ktorá jej pomáhala napríklad pripraviť sa na maturitu. 

Prvé manželstvo Mira Žbirku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Miroslav Žbirka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu