Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Spevák Meky Žbirka (†69) pred smrťou všetkých klamal: PODVOD len kvôli imidžu!

K Mirovi Žbirkovi dioptrické okuliare neodmysliteľne patria. Zobraziť galériu (2)
K Mirovi Žbirkovi dioptrické okuliare neodmysliteľne patria. (Zdroj: TASR)

PRAHA - Každý spevák má svoj imidž. Niekto ho časom mení a iní sú mu roky verní. K takým patril aj Miro Žbirka. Sveter a dioptrické okuliare boli jeho spoznávacím znamením. Posledný rok života však umelec všetkých klamal... Dioptrie totiž už nosiť nemusel, podstúpil laserovú operáciu očí. Okuliare si však naďalej nasádzal - len kvôli imidžu.

Začal ich nosiť, keď mal 17 rokov a po rokoch kariéry sa stali jeho poznávacím znamením. Reč je o dioptrických okuliaroch, ktoré Meky Žbirka nosil. Odložil ich len na krátky čas v 80. rokoch, no rýchlo sa k nim opäť vrátil. Zistil totiž, že dioptrie sa skrátka stali súčasťou jeho imidžu. A tak sa ich rozhodol nosiť, aj keď ich už vlastne nepotreboval. 

Galéria: Meky Žbirka

Vo februári tohto roka totiž spevák podstúpil laserovú operáciu očí, po ktorej mal perfektný zrak. Jeho fanúšikovia si však nič nevšimli, pretože spevák okuliare naďalej nosil... Lenže s obyčajnými sklami. „Vďaka pánovi primárovi Novákovi dnes vidím ako orol. Mohol by som aj okuliare odložiť, ale už je to taký imidž,“ priznal Žbirka, ktorý mal doma obrovskú zbierku rámov. 

Ani jeden za roky nevyhodil. Na svoju zbierku siahol len kvôli benefičnému projektu Pomôžte deťom. „Mám ich pomerne dosť. Sú pre mňa typické, dá sa povedať. Žiadne som nikdy nedal preč. Až pri tejto príležitosti,“ povedal vtedy Žbirka, ktorý za roky kariéry vystriedal niekoľko štýlov okuliarov. No zrejme najtypickejšie boli preňho pilotky. 

Pre Žbirku boli okuliare neodmyslitelnou súčasťou imidžu.
Zobraziť galériu (2)
Pre Žbirku boli okuliare neodmyslitelnou súčasťou imidžu.  (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Viac o téme: Miroslav Meky Žbirka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu