Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

AKTUÁLNE Vladimír Sklenka sa vzdal funkcie sudcu

(Zdroj: TASR – Štefan Puškáš, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Sudca Vladimír Sklenka, ktorý si mal s Marianom K. poslať tisícky správ cez Threemu, sa vzdal funkcie. Informoval o tom prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorej to oznámil listom.

Funkcia mu zanikne 31. decembra. V tom čase zanikne funkcia sudcu aj Štefanovi Harabinovi, keďže kandiduje do budúcoročných parlamentných volieb. Informoval o tom hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. Podľa predsedníčky osobitnej komisie Súdnej rady Eleny Berthotyovej si vymenil Sklenka s obvineným z vraždy Jána Kuciaka Marianom K. vyše 9000 správ. Mal od neho brať aj peniaze a iné plnenia. Funkcia sudcu mu zanikne 31. decembra. 

V správach z Threemy, ktoré Berthotyovej poskytol vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry, mal Sklenka vynášať Marianovi K. „insiderské informácie“ nielen z OS Bratislava I, ale aj z Najvyššieho súdu (NS) SR a Krajského súdu Bratislava. Sklenka mal podľa Berthotyovej od Mariana K. prijať finančnú hotovosť, mobilný telefón iPhone a fakturovať na meno svojej manželky služby, ktoré sa nikdy nestali. Sklenkovi bola pozastavená funkcia sudcu disciplinárnym senátom, ktorého rozhodnutie potvrdil odvolací senát koncom novembra. 

Viac o téme: ZánikSudcaFunkciaVladimír Sklenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu