Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Riaditeľ so škandalóznym zlatým padákom: 150-tisíc som nedostal, preplatili mi dovolenku a rady

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Štefan Puškáš)

BRATISLAVA – Bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Infra Services, dcérskej firmy Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), Milan Hutkai vníma medializované informácie o tom, že mu na jar predstavenstvo schválilo zvýšenie odstupného z piatich na 12 platov v celkovej hodnote 150.000 eur ako účelové lži. Povedal to v reakcii na pondelkový brífing zástupcu 26 minoritných akcionárov Miroslava Draguna i doteraz zverejnené články.

Vyhlásenia a medializované informácie vníma ako účelové, pretože sa podľa neho dejú v čase, keď sa uchádza o určité funkcie a niektorým to prekáža. "Prečo táto vec nevyšla týždeň po mojom odstúpení z funkcie šéfa Infra Services? Medializované informácie o výške odstupného sú lži. Budem sa brániť aj súdnou cestou. Výška môjho odstupného sa zďaleka nepribližuje 150.000 eurám," povedal Hutkai. Ako tvrdí, túto sumu si niekto vymyslel, aby to dobre vyzeralo. Deklaruje, že odstupné vo výške 150.000 eur od žiadnej firmy nedostal. "V mojom odstupnom bolo mimochodom z veľkej časti zahrnuté preplatenie nevyčerpanej dovolenky," podotkol. Celkovú sumu odstupného ale spresňovať nechce.

Dragun v pondelok upozornil, že Hutkai odchádzal zo spoločnosti dobrovoľne a na svoj návrh. Následne v Infra Services pôsobil ďalších päť mesiacov ako poradca predstavenstva. Hutkai odmieta, aby tomu niekto dával prívlastok "amorálne", pretože z takýchto funkcií sa podľa jeho slov odchádza tak, že sa odovzdáva agenda. "Tú som odovzdával dva mesiace. Mal som však vážne zdravotné problémy, bol som hospitalizovaný a šesť týždňov práceneschopný. Niektoré veci som tak neodkázal odovzdať hneď a bola dohoda, že sa obdobie môjho poradenstva predĺži," vysvetli. Ako podotkol, požiadali ho o to aj obaja akcionári Infra Services. "Poradenstvo bolo za primeranú odmenu, žiadne riaditeľské platy," deklaruje Hutkai.

Dragun po pondelkovom výbore akcionárov BVS informoval, že žiadajú predstavenstvo BVS, aby sa čo najskôr obrátilo na predstavenstvo Infra Services so žiadosťou o zrušenie uznesenia, ktoré zvýšilo odstupné z piatich na 12 platov. Zástupca 26 minoritných akcionárov žiada, ak bude túto žiadosť Infra Services ignorovať, aby BVS podala žalobu, či realizovala iné právne kroky na zrušenie zvýšených siedmich platov. "Akceptovali sme, že generálny riaditeľ mal manažérsku zmluvu, kde mal päť mesačných platov ako odstupné. Odstupné vo výške 12 platov však považujeme za nevhodné," podotkol Dragun.

BVS vo svojom stanovisku uvádza, že považuje poskytnutie odmeny pre bývalého generálneho riaditeľa Infra Services v medializovanej výške za nehospodárne. "Rozhodnutie o odmene bolo v kompetencii predstavenstva Infra Services, ktoré tak urobilo na základe návrhu zástupcu minoritného akcionára – spoločnosti Hedin," uviedli vodárne. Predstavenstvo BVS po ukončení konania na Protimonopolnom úrade SR, ktoré aktuálne bráni výkonu akcionárskych práv, pristúpi k výmene členov predstavenstva v spoločnosti Infra Services.

Viac o téme: Infra ServicesBratislavská vodárenská spoločnosťMilan Hutkai
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu