Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Korupčná kauza ťahá pod hladinu ďalších: Obvinený je aj starosta Devínskej

Milan Jambor
Milan Jambor (Zdroj: TASR/Andrej Galica)

BRATISLAVA - Medzi obvinenými v kauze ponúkania úplatku pre úradníka Okresného úradu Bratislava je aj starosta bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves Milan J. Ako dnes na brífingu informoval policajný prezident Tibor Gašpar, obvinený v úlohe sprostredkovateľa kontaktoval koncom januára zamestnanca Okresného úradu v Bratislave.

Úradníkovi z odboru životného prostredia konkrétne podľa polície sľúbil 5 000 eur za to, že vydá súhlas na zhodnocovanie odpadu pre súkromnú spoločnosť. Začiatkom februára podľa Gašpara túto ponuku zopakoval, pričom následne 15. februára sa úradník stretol aj zo zástupcami spoločnosti Miroslavom Z. a Vladimírom U. Tí mu okrem sumy 5 000 eur ponúkali aj "štvrťročný paušálny výnos", ak schváli aj ďalšie žiadosti spoločnosti. 

Polícia 15. marca voči Milanovi J. ako aj Vladimírovi U. a Miroslavovi Z. vzniesla obvinenie z prečinu nepriamej korupcie, za čo im hrozí trest až na dva roky väzenia. Úradník z Okresného úradu Bratislava podľa Gašpara spolupracoval s políciou.

Viac o téme: úplatokKorupciaMilan Janbor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu