Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Starosta vytiahol zbraň na známeho rapera: Hádka o parkovacie miesto, pľuvance a vulgarizmy

Roman Grigely, mediálne známy ako raper Momo
Roman Grigely, mediálne známy ako raper Momo (Zdroj: Facebook/Momo)

BRATISLAVA - Na Okresnom súde Bratislava IV sa dnes začalo hlavné pojednávanie so starostom záhorskej obce Malé Leváre Adrianom P. Čelí obžalobe pre nebezpečné vyhrážanie.

Podľa prokuratúry bol účastníkom incidentu, pri ktorom sa vo februári tohto roku v bratislavskom nákupnom centre Bory pohádal o parkovacie miesto pre rodiny s deťmi s iným mužom. Tým bol Roman Grigely, mediálne známy ako raper Momo. Incident podľa obžaloby vyvrcholil tým, že Adrian P. so slovami "Toto si chcel, toto chceš?" vytiahol na poškodeného legálne držanú pištoľ Glock. Raper zavolal políciu.

Adrian P. dnes pred súdom uviedol, že sa vo vecí cíti nevinný. Na parkovacom mieste pre rodiny údajne plánoval parkovať len chvíľu a keď na miesto prišiel raper, ktorý mal v aute aj svoju dcéru, mal v úmysle mu miesto uvoľniť. Keď poškodený zistil, že Adrian P. v aute dieťa nemá, začal byť podľa obžalovaného vulgárny.

Údajne ho udrel dverami od auta a následne mu napľul do tváre. "Ten človek bol vyšší o hlavu a ťažší," uviedol obžalovaný s tým, že začal mať obavy o svoju bezpečnosť. "Zobral som si do ruky zbraň, len aby na mňa nezaútočil, aby sa ten konflikt skončil," povedal. Na otázku svojho advokáta, či zbraň bola v čase incidentu nabitá odpovedal, že nie, ani náboj nebol v komore.

Raper naopak vypovedal, že po príchode na miesto sa obžalovaného slušne opýtal, či má v aute dieťa. Na to on údajne reagoval arogantne až agresívne a tiež sa pýtal poškodeného, či má v aute dieťa. Raper mu vraj ukázal svoju trojročnú dcéru. "Povedal, že auto nepreparkuje, vraj pre moje správanie," poveda. Raper priznal, že obžalovaného opľul a tiež, že si vymenili viacero vulgarizmov.

Odmietol však akýkoľvek fyzický kontakt. "Následne s urazeným egom odišiel k autu, otvoril dvere a vytiahol zbraň," uviedol s tým, že jediný spôsob vyhnúť sa konfliktu bolo "sklopiť zrak". Preto nasadol do svojho auta a zavolal políciu. V tejto súvislosti Adrian P. povedal, že mohol z miesta vtedy ujsť, išiel však do nákupného centra a keď uvidel hliadku, išiel sa k nim ohlásiť.

Pojednávanie pokračuje 3. septembra, vypovedať má svedkyňa incidentu, ktorá sa dnes nemohla dostaviť. Súd má tiež prehrávať záznam incidentu z bezpečnostných kamier. Súd už skôr trestným rozkazom uložil obžalovanému trest šesť mesiacov podmienečne s odkladom na 12 mesiacov a povinnosť ospravedlniť sa. Verdikt však Adrian P. neprijal a vo veci bolo vytýčené hlavné pojednávanie. Adrian P. je starostom obce Malé Leváre od roku 2012.

Viac o téme: StarostaHádkaRaperSúd BratislavaSlovenskoMalé Leváre
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu