Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čižnár si posvietil na prokurátorov: Podozriví z prepojenia s Bašternákom vysvetlili svoje majetky

Jaromír Čižnár
Jaromír Čižnár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prokurátori Bystrík Palovič, Bystrík Palovič ml. a Vladimír Pravda na základe požiadavky generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára spresnili údaje a doplnili listiny preukazujúce spôsob nadobudnutia ich majetku.

Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová informovala, že "vyhodnotením predložených vyjadrení a listín neboli zistené nedostatky takého charakteru, aby voči menovaným bolo potrebné prijať ďalšie opatrenia". Na majetkové pomery prokurátorov a ich možné prepojenie s podnikateľom Ladislavom Bašternákom upozornil opozičný poslanec NR SR Daniel Lipšic. Baštrnák je podozrivý z daňových podvodov.

Asistent opozičného poslanca NR SR Jozefa Rajtára Filip Rybnič ako zamestnanec banky nahliadol do účtov ministra vnútra Roberta Kaliňáka a poukázal na jeho prepojenie s podnikateľom Ladislavom Bašternákom. Kauzu najprv dozoroval Bystrík Palovič ml. Po ňom to bol ďalší bratislavský prokurátor Vladimír Pravda. Čižnár nakoniec rozhodol, že prípad Filipa Rybaniča bude dozorovať nitrianska krajská prokuratúra. 

Tökölyová ďalej informovala, že majetkové priznania prokurátorov boli v zmysle zákona zverejnené na webovom sídle generálnej prokuratúry v súlade s ochranou osobných údajov podľa osobitného zákona. Pretože dotknutí prokurátori nedali súhlas na zverejnenie ďalších údajov nad rámec tých, ktoré sú dostupné na webovom sídle, Generálna prokuratúra SR nemá zákonnú možnosť ich ďalej zverejňovať.  Ak má konkrétna fyzická alebo právnická osoba odôvodnené podozrenie, ktoré by nasvedčovalo podozreniu z nelegálnych príjmov v rozsahu podľa zákona o preukazovaní pôvodu majetku, môže ďalej postupovať v zmysle tohto zákona, dodala.

Viac o téme: ProkurátoriJaromír ČižnárKauza Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu