Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Novinár Nicholson prvýkrát priznal celú pravdu: Počas prepadu bol so mnou tajný agent!

Tom Nicholson
Tom Nicholson (Zdroj: video.tyzden.sk)

BRATISLAVA – V okolí investigatívneho novinára kanadského pôvodu Toma Nicholsona vybuchla ďalšia špinavá bomba. Nedávno vysvitlo, že počas útoku na jeho osobu a únosu priateľky pred dvomi mesiacmi bol spolu s ním v aute aj pracovník vojenskej spravodajskej služby.

Už predchádzajúce vyšetrovanie naznačovalo, že za týmto prepadom počas pracovnej cesty do Poľska stojí niekto zo Slovenska. Zmizli mu totiž citlivé materiály, ktoré mal uložené v notebooku. O ďalších detailoch porozprával redaktorovi .týždňa Marekovi Vagovičovi.

Posádku auta asi pätnásť kilometrov pred Varšavou prepadli neznámi páchatelia. Nicholson išiel rýchlosťou približne 120 km/hod, no odrazu začul neopísateľný výbuch, ktorý prirovnal k tomu, akoby do nich niekto silno narazil.  

Keď vystúpil spolu so spolujazdcom z auta, aby zistil, čo sa deje a porozprával sa s majiteľom auta, ktoré do ich Mercedesu malo vraziť, objavil sa na ceste druhý muž celý v čiernom. „Pribehol k autu, v sekunde sadol dovnútra, zamkol, naštartoval a rýchlo odišiel. Priateľka zostala tam,“ opísal situáciu Nicholson. Únosca ju po asi dvoch kilometroch z auta pustil, po tom čo sa začala brániť a pokračoval ďalej.

„Neviem, čo bol motív, môžeme sa len domnievať. Nemám veľmi rád konšpiračné teórie, preto som od začiatku veľmi váhal, či povedať celú pravdu. Niežeby som klamal, ale celá pravda však je, že so mnou v aute sedel človek, ktorý v súčasnosti pracuje pre vojenské spravodajstvo,“ potvrdil počas besedy na letnom hudobnom festivale Pohoda.

„Nepovedal som to na začiatku, lebo to sú veľmi vážne obvinenia. Nechcel som v ľuďoch vytvoriť taký blbý pocit, že by do toho mohla byť zamontovaná nejaká štátna zložka. S odstupom času sa mi ten človek vyhýba...“ dodal na vysvetlenie.

Krádež vyšetruje polícia vo Varšave, prípad eviduje aj Slovenská informačná služba (SIS). Auto sa vďaka systému GPS podarilo nájsť práve slovenskej polícii, no bez laptopu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu