Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Unesený štvorročný chlapček je opäť na Slovensku: Polícia ho vypátrala v Budapešti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štvorročného chlapca, ktorého pred takmer tromi mesiacmi zrejme uniesol z bratislavského bytu jeho vlastný otec, sa podarilo vypátrať v Budapešti. Polícia zadržala aj otca dieťaťa, na ktorého bol vydaný európsky zatykač. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

"Maloletý chlapec bol umiestnený do bezpečia do času, kedy si ho vyzdvihla jeho matka a odviezla domov na Slovensko. Jeho otec Hamid Issa Abdel Hamid bol maďarskou políciou zadržaný v zmysle vydaného Európskeho zatýkacieho rozkazu, kde o jeho vydaní bude rozhodovať kompetentný orgán," uviedla Kurucová. Chlapec s otcom boli podľa nej vypátraní 28. júla večer v Budapešti v 5. obvode.   

Bratislavskí policajti vyhlásili pátranie po štvorročnom chlapčekovi 9. mája tohto roku po tom, ako ho z bytu na Mierovej ulici ho pravdepodobne uniesol jeho vlastný otec, ktorý je občanom Kamerunskej republiky. Chlapec bol však súdom zverený do opatery matky. Nezvestnosť chlapca vtedy okolo obeda nahlásila polícii jeho babka. Otec vraj ušiel so synom z bytu na prvom poschodí cez okno. Polícia vtedy začala trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom únosu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu