Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Brutálny útok na novinára Nicholsona: Výbuch, únos priateľky a krádež tajných materiálov!

Tom Nicholson
Tom Nicholson (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Známy investigatívny novinár Tom Nicholson, ktorý píše o závažných kauzách na Slovensku zažil poriadnu drámu. Počas pracovnej cesty do Poľska ho prepadli za zvláštnych okolností. Uniesli mu auto aj s priateľkou, ktorá musela prežiť poriadny šok. Všetko nasvedčuje tomu, že útok bol organizovaný zo Slovenka. Zmizli mu aj citlivé materiály, ktoré mal uložené v laptope.

Pred dvoma týždňami sa novinár Tom Nicholson vybral pracovne zo Slovenska do Varšavy. V tmavom mercedese bol spolu s ním aj jeho kamarát a na zadných sedadlách spala priateľka. 

Počas dlhej cesty posádku auta asi pätnásť kilometrov pred Varšavou prepadli neznámi páchatelia. Novinár išiel rýchlosťou približne 120 km/hod, no odrazu začul neopísateľný výbuch, ktorý prirovnal k tomu, akoby do nich niekto silno narazil.  

Ako opisuje pre sme.sk, v spätnom zrkadle si všimol, ako na neho niekto intenzívne bliká. Zbadal čierne BMW. Vo vypätej situácii hľadal miesto, kde by mohol okamžite zastať. Asi po tristo metroch auto odstavil.

Po tom nastala vskutku nepochopiteľná situácia. Z bavoráka vystúpil muž a začal hlasno kričať. Nahnevane hovoril, že poškodili jeho auto, lebo z mercedesu niečo vyletelo. Novinár so svojím kamarátom vystúpili z auta a začali svoje vozidlo obhliadať, či na ňom niečo nechýba, čo by mohlo odletieť a poškodiť druhé auto.

Na to sa však objavil druhý muž celý v čiernom „Pribehol k autu, v sekunde sadol dovnútra, zamkol, naštartoval a rýchlo odišiel. Priateľka zostala tam,“ opisuje Nicholson.

Muži ostali v šoku, pretože o ženu sa veľmi obávali. Tá sa po chvíli zobudila a okamžite zistila, že niečo nie je v poriadku. Na neznámeho šoféra začala kričať a biť ho. Ten si ale pohotovo natiahol kuklu a po poľsky jej opakoval, nech sa nebojí. Žena však ihneď schmatla mobil, aby zavolala pomoc. Vtom muž s kuklou mercedes zastavil a vystrašenú ženu pustil. Takto ju unášal asi dva kilometre. Po tom, čo ju pustil, s ukradnutým autom odišiel. V aute mala posádka osobné veci. Bol v ňom aj novinárov počítač, v ktorom má uložené citlivé materiály. Koho by mohli skompromitovať, Nicholson neprezradil. 

Späť na Slovensko sa všetci vrátili na druhý deň vlakom. Krádež ďalej vyšetruje polícia vo Varšave, vedia však o nej aj slovenské úrady, ktoré s Poliakmi od začiatku spolupracovali. Prípad eviduje aj Slovenská informačná služba (SIS), jej hovorca Branislav Zvara potvrdil, že ich o krádeži Nicholsonovho auta informovalo naše veľvyslanectvo.

Mercedes už našli vďaka systému GPS. Dokonca ho slovenská polícia vypátrala skôr ako poľské orgány.

Tom Nicholson je známy investigatívny novinár, kanadského pôvodu, ktorý sa zviditeľnil najmä kauzou Gorila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu