Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vrahovia kickboxera Dokyho prehovorili na súde: Bola to náhoda!

Vrahovia kickboxera Ladislava Tótha Zobraziť galériu (5)
Vrahovia kickboxera Ladislava Tótha (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Prvé pojednávanie s mužmi obvinenými z vraždy kickboxeristu Ladislava Tótha, ktoré malo byť ešte vo februári, sa kvôli nahlásenej bombe na súd, nekonalo. Druhý pokus už vyšiel a tak sa dnes začalo na Okresnom súde Košice okolie, pojednávanie s troma násilníkmi.

Podľa obžaloby, mali ešte v apríli na diskotéke v obci Zádiel ubiť na smrť L. Tótha nazývaného Doky (33). Najprv mu nadávali a potom sa verbálne útoky zvrhli na bitku až nadránom okolo pol tretej. „Provokoval ho, že čo vraj taký kickboxer ako on, dokázal. Laci mi stihol len prehodiť, že ho radšej nechá na pokoji a nebude sa s ním baviť, nieto ešte biť. Vtom sa však doňho vyhadzovač pustil a pomáhali mu aj dvaja ďalší. Ledva stihol utiecť do vedľajšej miestnosti,“ spomína na osudné momenty brat Štefan. Stadiaľ vraj ešte stihol Laco ujsť, ale potom ho násilníci dolapili a dobili. Jeho mŕtve telo našiel brat s priateľmi až na tretí deň ráno v priekope pri frekventovanej ceste pri obci Dvorníky.

Vrahovia kickboxera Dokyho prehovorili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Fcb, Gabriel Drozda)



Zo zločinu zabitia a prečinu výtržníctva boli obvinení traja muži z Turne nad Bodvou. A to Ján Červený (30), Patrik Filipko (27) a Elemír Bartoš (23). Všetci traja sú vo väzbe. Z výtržníctva a ublíženia na zdraví bol obvinený aj Martin Filipko (21), ktorého stíhajú na slobode.

J. Červený bol okrem toho obvinený z prečinu ublíženia na zdraví. Spolu s neznámymi mužmi mal napadnúť Dokyho brata Štefana. Bili ho a kopali a spôsobili mu pomliaždeniny a otras mozgu. Zo zranení sa liečil necelé 2 týždne.

Dokyho pohreb bol plný emócii
Zobraziť galériu (5)
Dokyho pohreb bol plný emócii  (Zdroj: Miro Vacula)

Na dnešnom pojednávaní, prokurátor prečítal obžalobu a vypovedali aj všetci obžalovaní. „Cítime sa nevinní, bola to nešťastná náhoda,“ tvrdili. Vypovedať mal aj brat zavraždeného Štefan, ten to však z psychických dôvodov odmietol. Pojednávanie bude pokračovať v máji.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu