Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najväčšie krimi kauzy 2012: Fiasko s Mellom, pašerácky tunel a krvavé vraždy!

Zobraziť galériu (14)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Ani rok 2012 nebol určite chudobný na kauzy s kriminálnym pozadím. Podarilo sa vypátrať a zadržať viacerých hľadaných zločincov, niektorých aj prepustiť, za mrežami skončili známe tváre a nechýbali ani chladnokrvní vrahovia, ktorí zabíjali pre peniaze z pomsty, alebo strachu. Prinášame vám tie najväčšie kauzy, ktoré za uplynulý rok otriasli Slovenskom.

JANUÁR

3. – Danielu surovo znásilnili a nechali zomrieť - V osudný deň mala Daniela z miestnej krčmy odísť v mužskom doprovode, ktorý ju odviedol k ihrisku na Podskalke, kde ju znásilnil. Zneužitú ženu potom odtiahol pred jej rodinný dom a nechal ju v tuhej zime ležať na prahu dverí. Tam ju na druhý deň našli ležať mŕtvu, zomrela na podchladenie. Polícia vtedy zo znásilnenia a usmrtenia Daniely obvinila len 22-ročného Ladislava, ktorému za ohavný skutok hrozí 10-ročné väzenie.

 

Zásah v Podskalke počas vyšetrovania vraždy zachytili zábery Street View
Zobraziť galériu (14)
Zásah v Podskalke počas vyšetrovania vraždy zachytili zábery Street View  (Zdroj: google)

 

20. – Slováka Benčka naháňala FBI - V druhej polovici januára FBI vyhlásila vojnu internetovému pirátstvu a odstavil jeden z najnavštevovanejších portálov Megaupload.com. V súvislosti s prípadom zažalovali dve spoločnosti a sedem ľudí, medzi ktorým bol aj Slovák Július Benčko. Ten bol podľa FBI vedúcim grafikom spoločnosti, navrhol napríklad logo Megauploadu . Za rok 2010 mal obdržať z nelegálnej činnosti vyše milión dolárov. Benčka sa FBI nepodarilo zatknúť.

FEBRUÁR

13. – Dolapili nebezpečného lupiča Trojáka - Jedného z trojice lupičov, ktorí v polovici decembra prepadli pancierové auto s peniazmi, sa podarilo v noci z nedele (12. február) na pondelok (13. február) zadržať špeciálnym policajným jednotkám v byte v Seredi. Mladík bol zranený a nekládol veľký odpor. Putoval rovno za mreže, kde mal čakať na rozsudok. V polovici novembra ho však obyvatelia videli, ako sa slobodne prechádza po Seredi. Trojákovo prepustenie na slobodu malo byť údajne výsledkom ďalšieho pochybenia súdov.

Policajný zásah v byte Trojáka:

Policajný zásah proti Cyrilovi Trojákovi

Lúpež, za ktorú mal pykať sa odohrala vlani 12. decembra neďaleko Vinohradov nad Váhom. Bratia Cyril a Pavol (26) Troják a Milan Strýček (26) tu prepadli pancierové vozidlo, ktoré prevážalo značnú sumu peňazí. Prepad im však nevyšiel, vodiča auta nevystrašila ani streľba a pred lupičmi aj s peniazmi utiekol.

22. – V Košiciach vyčíňal kyselinár - Koncom mesiaca došlo v Košiciach k dvom veľmi podobným útokom. Neznámy páchateľ oblial v autobuse č. 19 kyselinou mladú študentku Zuzku, ktorá skončila s popáleninami v nemocnici v Šaci. Len týždeň na to, útočil neznámy kyselinár znovu, v tom istom autobuse, oblial  neznámou kyselinou ženu z Gelnice. Rodičia Zuzany na neznámeho páchateľa po nepríjemnom incidente podali trestné oznámenie.

23.  – Expolicajt Milan vylúpil banku a strelil si do hlavy - Úspešný podnikateľ a bývalý policajt Milan sa pred deviatou ráno zamaskovaný a so zbraňou v ruke vybral do pobočky Tatra Banky. Od vystrašenej pracovníčky si vypýtal peniaze, no nikomu neublížil. S 5 tisíc eurami sa dal po tom na útek smerom ku Chorvátskemu ramenu. Prenasledoval ho však zamestnanec banky, ku ktorému sa pridal policajt v civile a neskôr aj regulérna policajná hliadka. Keď zistil, že nemá kam ujsť, kľakol si a so slovami „Nechcem nikomu ublížiť“ si prestrelil hlavu.

28. – Monike (†30) natiahol sáčok na hlavu a brutálne ju dobodal - K surovej vražde došlo koncom februára v jednom z panelákových bytov v Púchove, kde našli mŕtve telo zdravotnej sestry Moniky. Ležala vo vani v kaluži krvi a na hlave mala natiahnuté igelitové vrecko. Zavraždiť ju mal jej mladučký milenec Dávid, ktorého našli takisto v kúpeľni s podrezaným krkom a žilami. Vážne zraneného ho odviezli do nemocnice v Považskej Bystrici. Ako vetdy uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, útočník dobodal ženu, keď ležala na posteli a pravdepodobne spala. Keď mladá žena začala chrčať, nasadil jej na hlavu igelitové vrecko a opakovane ju bodal. Po hroznom čine sa neúspešne pokúsil o samovraždu.

MAREC

12. – Poprava za bieleho dňa: Zuzanu (†55) zastrelil agresívny exmanžel – Tragédia sa odohrala asi o pol ôsmej ráno v bratislavskej Trnávke. Milan (57) na Zuzanu, ktorá bola práve na prechádzke so psom, dvakrát vystrelil zo samopalu, pričom ju smrteľné zranil. Po hroznom činom sa dal na útek, no keď zistil, že ho prenasleduje polícia a do bezpečia sa nedostane, obrátil zbraň aj proti sebe. Zraneného muža previezli do nemocnice, tam zraneniam podľahol. V tomto prípade zohrali hlavnú úlohu pravdepodobne dlhoročné manželské nezhody.

19. – Malú Vanesku (10) znásilnil rómsky gang – Hromadné znásilnenie sa odohralo na neslávne známom košickom sídlisku Lunik IX. Na Vanesku sa vrhol celý gang výrastkov, z ktorých najstarší mal 16 a najmladší Kevin len 10. Dievčatko mali znásilniť všetci na tráve medzi panelákmi. Zachránila ju až náhodná okoloidúca, ktorá si beštiálny čin všimla a zavolala políciu. Známy košický gang skončil na polícii, no ich osud ostal nejasný. Na väzenie sú totiž primladí a do polepšovne sa vraj nezmestia. Polícia preto v tomto prípade spracovala podnety na začatie trestného stíhania rodičov malých grázlov.

23. – Lovci lebiek dolapili v Prahe utečenca Brtvu - Brtva mal vo februári nastúpiť na päťročný trest za spreneveru 5,6 milióna korún (185 886 eur), no keďže tak nespravil, bol naňho vydaný zatykač. V susedných Čechách ho mesiac na to zadržali policajti zo špeciálneho Útvaru cieleného pátrania, ktorých nazývajú Lovci lebiek. Neskôr 16. mája zločinca vydali na Slovensko, kde bude pokračovať pojednávanie. Brtva je obžalovaný spolu s Jozefom Majským a Patrikom Pachingerom v kauze údajného tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia po prevode na nových majiteľov.

31. – Španiel Juan chladnokrvne zavraždil a okradol mladých milencov – Za dverami žilinského bytu, kde býval mladý pár Kamil (†28) so Sidóniou (†22), došlo k brutálnej dvojnásobnej vražde. Mladí milenci si koncom marca zavolali na návštevu „dobrého“ kamaráta Juana Soler Orta (27) zo Španielska. Kamarátska návšteva sa však zvrtla a Juan vytiahol na zaľúbencov nôž. Oboch dobodal a ich telá odvliekol do skríň, ktoré zavrel. Hneď po tom z miesta činu ušiel spät do rodného Španielska. Tam ho však ešte v máji zatkli a vydali na Slovensko, kde ho medzitým z dvojnásobnej vraždy už obvinili. Jeho motívom mali byť peniaze, ktoré z bytu po čine ukradol. Za životy dvoch mladých ľudí mu hrozí 25 rokov alebo až doživotie.

Najväčšie krimi kauzy 2012:
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: polícia)

APRÍL

8. – Tragická smrť kickboxera Dokyho: Trojica ho ubila na smrť - Počas dedinskej diskotéky v Zádeli mali začiatkom apríla štyria útočníci zaútočiť na šampióna v kickboxe Ladislava „Dokyho“ Tótha a jeho brata Štefana. Ako prvý útočil Ján Č., ktorý sa údajne zahral na SBS-kára a Dokyho viackrát udrel päsťou do hlavy. Neskôr ho spolu s Elemírom B. a Patrikom F. bili päsťami, kopali do celého tela a dupali po tvári. Ranami nešetrili ani jeho brata Štefana, ten však útok prežil. Kickboxer už toľko šťastia nemal, 8. apríla skoro ráno ťažkým zraneniam podľahol. Jeho nehybné telo našli ležať pri miestnom ihrisku. Prokurátor v decembri podal na štyroch útočníkov obžalobu za ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Obvineným Janovi Č., Elemírovi B. a Patrikovi F. hrozí v prípade uznania viny väzenie na sedem až 10 rokov a Martinovi F. hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až dva roky.

17. – Žitného odsúdili na 2 roky, vo väznici sa sám prihlásil -  Exmoderátora Rastislava Žitného odsúdili na 2 roky väzenia, za nehodu z leta 2008, kedy vo vysokej rýchlosti zrazil Milan Žilavého so synčekom Tomáškom. Päťročný chlapček zraneniam po zrážke podľahol. Okrem toho dostal zákaz viesť motorové vozidlá na päť rokov. Krajský súd v Bratislave vydal príkaz na jeho dodanie do väzby, ktorý bol odoslaný polícii. Žitný však nečakal, kým si poňho muži zákona prídu a deň po rozsudku sa sám prihlásil na výkon trestu. Ten si teraz odpykáva vo väzení s minimálnym stupňom stráženia.

 

Najväčšie krimi kauzy 2012:
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: tg, ján zemiar)

 

MÁJ

13. – Mamičku Moniku (†36) najprv znásilnil a po tom dobodal na smrť – Sninou v máji otriasol ohavný prípad. Vydatú matku 12-ročnej dcéry napadol vo vchode bytovky Ján Petrovka, ktorý ju najprv znásilnil a po tom dobil na smrť. S cieľom zakryť dôkazy odtiahol jej zohavené telo do šachty, kam ho ukryl. Vrah Ján sa koncom novembra s prokurátorom dohodol na o vine a treste, ktorú schválil Okresný súd v Prešove. Vo väzení tak strávi 8 rokov. Pôvodne mu hrozilo 15 až 20 rokov.

31. – Mojsejová napadla novinárku: Vynadala som jej do kur*** - Nora Mojsejová v máji  svojho bývalého manžela Braňa sprevádzala na okresný súd v Banskej Bystrici, ktorý mu udelil dvojročnú podmienku za marenie spravodlivosti. Po tom, ako padol rozsudok a bývalí manželia vychádzali zo súdnej siene, zasypali ich otázky novinárov. Podnikateľke sa nepáčilo ich fotografovanie a natáčanie a spustila na nich spŕšku vulgarizmov. Jednej z novinárok dokonca vytrhla fotoaparát z rúk. „Dôrazne povedala, že si to neželám. Som súkromná osoba. Potom som jej vyj**ala fotoaparát z ruky a chcela som zmazať fotky, pretože to nechcela urobiť ona. A vynadala som jej do malých kur***,“ opísala konflikt Košičanka.

JÚN

16. – Masaker v Hurbanove :Policajt zastrelil troch členov rómskej rodiny – Besnenie, ktoré sa odohralo na dvore rodiny v Hurbanove, otriaslo celým Slovenskom. Mestský policajt Milan Juhász sa rozhodol s neprispôsobivými ľuďmi v obci spraviť poriadok a v čase svojho voľna spustil streľbu pred domom Lakatošovcov. Jeho vyčíňanie neprežil 44-ročný Gabriel, jeho 19-ročný syn Mário a 26-ročný zať Július. Ťažko zranil ďalšieho 26-ročného syna Kristiána a jeho manželku Žanetu postrelil do stehna. Polícia koncom novembra vyšetrovanie trojnásobnej vraždy ukončila a vyšetrovateľ podal návrh na obžalobu z trestných činov úkladnej vraždy, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z trestného činu porušovania domovej slobody. Juhászovi za masaker hrozí doživotie.

 

Milan J. v Hurbanove
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA)

 

28. – Úchylný šéf mestskej polície obťažoval kolegyne – Banskobystrická mestská polícia čelila sexuálnemu škandálu. Jeden z tamojších šéfov totiž dlhšiu dobu obťažoval viaceré podriadené. Celý prípad vyplával na povrch, keď sa začala sťažovať mladá policajtka Michaela Hartwigová (29). Šéf jej údajne ponúkal súlož, chcel jej oblizovať ucho, vyťahovať sukňu a dával jej sexuálne návrhy. Úchylné praktiky jej šéfa potvrdila aj kontrola inšpektorátu práce. Náčelník mestskej polície vtedy navrhol okamžité prepustenie, policajt sa však dal na PN.

JÚL

11. – Najhľadanejšieho Slováka Mella našli, zadržali a pustili – Počas celosvetovej akcie Interpolu, sa v stredoamerickom Belize podarilo dolapiť údajného bossa hornonitrianskeho podsvetia Karola Mella, ktorý je na Slovensku vyšetrovaný pre štyri vraždy. V San Pedre strávil vo väzbe 37 dní pre podozrenie z falšovania dokladov, na základe ktorých získal v septembri 2011 v Belize trvalý pobyt. Obvinenia sa však nepotvrdili a Mella prepustili. Napriek tomu, že Slovensko žiadalo Belize o jeho vydanie, krajina tak nespravila. Nemáme s ňou totiž dohodu o vydávaní zločincov. Ak údajného bossa nezadržia v inom štáte, ktorý by ho vydal na základe medzinárodných dohôd, v Belize si môže pokojne nažívať.

 

Karola Mella zadržali v
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: San Pedro Sun)

 

19. – Na hraniciach s Ukrajinou objavili 700-metrový pašerácky tunel - Na slovensko-ukrajinskej hranici fungoval minimálne jeden rok 700 metrov dlhý tunel, ktorým sa z Ukrajiny pašovali tabakové výrobky a možno aj osoby. Pri zaistení polícia odhalila viac než 13-tisíc kartónov výrobkov, za celý čas fungovania tunelu mohlo podľa neho dôjsť k úniku až 50 mil. eur na spotrebnej dani z tabaku. Odhalenie prípadu bolo výsledkom úzkej spolupráce Ministerstva financií SR, Ministerstva spravodlivosti SR a Ministerstva vnútra SR. Akciu vykonali členovia špeciálnej jednotky, ktorá nesie názov Daňová kobra.

 

Cez tento 700-metrový úzky
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA)

 

20. júl – Marián (†21) dobodal priateľku Katku (†19) a vyskočil z okna - Po mileneckej hádke Marián B. (†21) v spoločnom byte v Košiciach na smrť dobodal svoju priateľku Katku Gorejovú (†19). Po hroznom čine spáchal samovraždu skokom z okna. Motív chladnokrvnej vraždy si tak so sebou vzal do hrobu.

AUGUST

15. – Fotografa Michala dohrýzli psy, podstúpil unikátnu operáciu - Fotograf Michal (39), brat známej slovenskej missky z 90. rokov Mirky Babčanovej, pri jazere na Košariskách takmer prišiel o život. Z ohrady naňho vybehli tri zúrivé psy, ktoré ho doslova roztrhali. Po útoku skončil v ružinovskej nemocnici, kde musel podstúpiť unikátnu operáciu. Ucho, ktoré mu zúrivé zvieratá odhryzli mu voperovali do brucha, kde má šancu prežiť. Michala čaká ešte ďalšia operácia, na ktorej mu ucho zašijú späť na miesto.

20. – Dagmar (†45) roztrhal pitbull počas venčenia - Len pár dni po útoku na fotografa, útočil pes znova. Dagmar, ktorá sa na laze v obci Sucháň spolu s druhom starala o svorku pitbullov. Jedného z nich s prezývkou „Diabol“ zobrala v osudný deň na prechádzku do lesa. Tam na ňu pes zaútočil a na smrť ju dohrýzol. Po tom, ako sa vrátil do svorky celý od krvi, ho ostatné psy roztrhali.

21. – Rezešovej za štyri vyhasnuté životy hrozí 10 rokov -  Tragická nehoda, kvôli ktorej skončila Eva Varholíková-Rezešová za mrežami budapeštianskej väznice, sa stala skoro ráno na maďarskej diaľnici M3. Košičanka za volantom svojho BMW zrejme zaspala a narazila zozadu do Fiatu Punto. Auto vrazilo do zvodidiel a okamžite vzbĺklo. Vo vraku zhoreli traja ľudia, štvrtej žene sa podarilo z auta vyjsť, s vážnymi popáleninami skončila v nemocnici, kde však neskôr zraneniam podľahla. Podľa maďarskej polície Eva V. nabúrala pod vplyvom alkoholu a možno aj drog. O jej osude mal súd rozhodovať deň pred Vianocami, prokuratúra sa však rozhodla, že už aj tak dosť zdĺhavé vyšetrovanie predĺži na neurčito.

 

Najväčšie krimi kauzy 2012:
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Profimedia)

 

SEPTEMBER

17. – Mŕtvu Lucku (†5) tri roky ukrývali v byte – V byte na Koceľovej ulici v bratislavskom Ružinove objavila polícia rozkladajúce sa telíčko malej Lucky, ktoré tam jeho matka Alexandra (42) s druhom Jurajom (32) skrývala neuveriteľné tri roky. Vo vedľajšej izbe pritom vychovávali 3-ročnú Sašku, ktorá o hroznom osude sestričky nič netušila. Zo smrti dievčatka obvinili nevlastného otca Juraja, ktorý svoj čin oľutoval a sedí vo vyšetrovacej väzbe. Za ohavný čin mu hrozí 15 rokov. Polícia vzala do väzby aj matku Alexandru, ktorá aj po smrti na dcérku poberala rodinné prídavky a úmyselne ju prepoisťovala.

 

Najväčšie krimi kauzy 2012:
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Vladimír Labát, facebook)

 

26. – Z vraždy podnikateľa Deáka (†37) obvinili piatich sýkorovcov - Počas razie, ktorú polícia vykonala v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves a malej obci Rovinka, kukláči zadržali troch mužov podozrivých z 13 rokov starej vraždy podnikateľa Romana Deáka - Martina K. (42), Ivana C. (47) a Jurija F. (39). Obvinenia boli vznesené aj voči ďalším dvom Róbertovi L. a Martinovi B., ktorí sú však na úteku. Troch zadržaných následne vzali do väzby.

OKTÓBER

16. – Bývalý policajt vykradol banku v Leopoldove – Do pobočky VÚB vošiel zamaskovaný a ozbrojený lupič, ktorý od pracovníčok vymámil až 10 tisíc eur. Za maskou zločinca, ktorého v krátkom čase zadržali, sa ukrýval bývalý policajt Andrej K. Skončil v cele predbežného zadržania, bol obvinený a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobne stíhanie. Expolicajta však o niekoľko dní prepustili na slobodu. „V zmysle zákona neboli zo strany prokurátora vzhliadnuté dôvody na vzatie do väzby,“ povedal vtedy hovorca trnavskej prokuratúry Mojmír Huna. Ak mu však nakoniec vinu dokážu, hrozil by mu 12-ročný trest.

20. – Beštiálna vražda Viktórie (†12) z Boťan: Obvinili násilníka Štefana (46) -  Zvrhlík neplnoleté dievčatko zlákal ku sebe do domu na Kvetnej ulici. Tam sa od nej nechal chytať a hladiť na intímnych miestach a chcel ju znásilniť. Viktorka sa mu vyhrážala, že všetko vyrozpráva v škole. V tom sa Štefan zľakol a dievčatko ubil na smrť. Jej telo po tom vložil do vreca na odpadky a ukryl na dvore, kde ho neskôr našla polícia.  Voči Štefanovi už bolo vznesené obvinenie a za otrasnú vraždu mu hrozí 12 rokov za mrežami.

 

Vražda Viktórie Tóthovej
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: topky)

 

25. – Za kopanec policajtke mu hrozí 12 rokov – Františkovi Kolenovi (20) , talentovanému športovcovi z Považskej Bystrice, sa po jednej nočnej zábave zrútil celý svet. V decembri minulého roka pod vplyvom alkoholu napadol policajtku Katarínu Ž. a dokaličil jej pritom koleno, za neuvážený útok mu teraz hrozí neuveriteľných 12 rokov. Prísny trest vyvolal veľkú vlnu kritiky a porovnávania s prípadmi vrážd. Jeho obhajca dokonca zvažoval aj žiadosť o prezidentskú milosť.

NOVEMBER

22. – Strelec zo Zvolena zabil troch bývalých kolegov – Krvavý incident sa odohral vo firme TC TRADE na ulici Janka Jesenského. Ráno do spoločnosti vošiel bývalý konateľ Ivan H. a postrieľal troch súčasných zamestnancov Milana P., jeho syna Mariána P. a Adolfa P. Motívom besnenia mal byť Ivanov podiel vo firme, ktorý mu bývalí kolegovia nechceli vyplatiť. Po hroznom čine bol obvinený z trojnásobnej vraždy a na rozsudok čaká vo vyšetrovacej väzbe. Za smrť troch ľudí môže za mrežami skončiť doživotne.

 

Najväčšie krimi kauzy 2012:
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA, TV JOJ)

 

24. – Zdeno napadol a mučil čínsku rodinu v Šali, syn neprežil – Zdeno vtrhol do bytu Číňanov a zviazal šnúrou 47-ročného otca s 21-ročným synom Xinghom, ktorého bodol štyrikrát do krku, hrude a nohy. Vážnym zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol. Jeho 43-ročná matka pri útoku vyskočila z okna, pričom si poranila nohu a chrbticu. Otcovi obete sa podarilo vymaniť z pút, na čo páchateľ vybehol z bytu. Otec ho prenasledoval a pri naháňačke mu postrelil nohu.  Polícia začala trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a zločinu obmedzovania osobnej slobody, za čo hrozí páchateľovi 15 až 20 rokov za mrežami.

 

Najväčšie krimi kauzy 2012:
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Vojtech Pec)

 

27. – Obávaného mafiánskeho boss Masláka chytili v Zlíne - Českým policajtom sa podaril úctyhodný úlovok. V Zlíne zadržali veľmi nebezpečného slovenského zločinca Miroslava Masláka, ktorému doma hrozí doživotný trest. Minulý rok sa však vďaka diere v slovenskej legislatíve dostal na slobodu a presťahoval do susedných Čiech. Tam pokračoval vo svojej bohatej kriminálnej kariére a terorizoval miestnych podnikateľov. V novembri však skončil v putách českých policajtov a putoval za mreže.

DECEMBER

5. – Cinkotov prísny trest za drogy spustil vlnu kritiky – Známemu hercovi Krajský súd potvrdil 8-ročný trest za drogový zločin. V roku 2007 ho polícia zadržala so šiestimi striekačkami pervitínu. Herec tvrdil, že pri kúpe drogy spolupracoval s políciou ako informátor, tá to však odmieta. Súd poslal v deň rozsudku príkaz na jeho dodanie na výkon trestu do Banskej Bystrice. Po Cinkotovi sa však zľahla zem a viac ako týždeň sa skrýval. Polícia preto po ňom vyhlásila aj pátranie, no nakoniec sa herec 17. decembra sám prihlásil na výkon trestu v bratislavskej väznici.

 

Najväčšie krimi kauzy 2012:
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: polícia)

 

16. - Na dúbravskom sídlisku našli Martina (†36) s dvoma guľkami v hrudi -Na jednom z bratislavských sídlisk na ulici Pod záhradami našli ráno mŕtve telo miestneho muža. Martin dostal dve rany do oblasti hrudníka, týmto poraneniam podľahol. Na mieste našla polícia aj zbraň, či išlo o samovraždu alebo vraždu určí až ďalšie vyšetrovanie. Objavili sa však špekulácie, že by mohlo ísť o vyrovnávanie účtov v podsvetí. Martin má totiž údajne spolupracovať s jednou s bratislavských organizovaných skupín zvanou jakšíkovci.

25. – Strieľalo sa v bratislavskej prominentnej štvrti – Počas noci sa v bratislavskej lukratívnej štvrti pod Slavínom odohrala streľba, ktorá by mohla súvisieť s bojom v podsvetí. Dom, pred ktorým padli štyri výstrely, totiž patrí Martinovi Kováčovi obvinenému z vraždy kontroverzného podnikateľa Romana Deáka (†37). Jeho meno takisto figuruje v mafiánskych zoznamoch pod skupinou zvanou sýkorovci. Podľa našich informácii mohlo ísť aj o likvidáciu nepohodlného svedka. Neznámi páchatelia údajne najprv nafigovali lúpež v dome, aby tak vylákali majiteľa. Na miesto však prišiel správca, na ktorého niekto štyrikrát vystrelil. Ulici vtedy heremeticky uzavreli a na miesto mali doraziť aj príslušníci Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Polícia prípad prešetruje ako pokus o úkladnú vraždu.

 

Najväčšie krimi kauzy 2012:
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Topky.sk)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu