Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V kauze zabitého kickboxera Tótha súd vyriekol verdikt

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Za vinných z ťažkého zločinu zabitia známeho kickboxera Ladislava Tótha prezývaného Doky formou spolupáchateľstva uznal v stredu košický okresný súd Jána Č. a Elemíra B., pričom Jána Č. odsúdil na trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a šesť mesiacov a Elemíra B. na sedem rokov a šesť mesiacov so zaradením do ústavu na výkon väzby s najnižším stupňom stráženia.

Obžalovaných Patrika F. a Martina F. uznal vinným z prečinu ublíženia na zdraví. Patrikovi uložil trest odňatia slobody na dva roky a Martinovi na 12 mesiacov s podmienečným odkladom na 18 mesiacov. Rozsudok nie je právoplatný, lebo sa voči nemu priamo na pojednávaní odvolal prokurátor, ako aj Ján Č. a Elemír

Ako uviedol v záverečnej reči prokurátor, Ján Č. a spol. napadli bratov Tóthovcov počas diskotéky v kultúrnom dome v Zádieli. Ladislav Tóth zomrel na následky zranení. "Nešlo o nejaká banálnu dedinskú bitku na zábave, ale o sériu pokračujúcich surových útokov. Na tele nebohého sa podarilo jednoznačne preukázať 46 zranení, ostatné sa prekrývali. Že provokoval a útočil Ján Č. a Elemír B., preukázalo pätnásť svedkov, až na jednu výnimku. Aj expertíza preukázala, že krv na obuvi Jána Č. patrí nebohému Ladislavovi," uviedol prokurátor.

Obhajca Jána Č. a Elemíra B. v záverečnej reči poukazoval na to, že nebolo jednoznačne preukázané, kto nebohému spôsobil najzávažnejšie zranenia. Žiadal súd, aby prihliadol aj na minulosť a ochotu spolupracovať, ako aj na slušné správanie obžalovaných počas vyšetrovacej väzby.

Obžalovaní nepopierali, že sa skutok stal, ale tvrdili, že nie tak, ako uvádza obžaloba.
Prokurátor si v prípade obžalovaných Jána Č. a Elemíra B. ponechal čas na uváženie, či podá odvolanie proti rozsudku. V prípade Patrika F. sa prokurátor odvolal na mieste s tým, že nesúhlasí s prekvalifikovaním skutku, ani s výškou trestu.

Voči rozsudku sa odvolali Ján Č. a Elemír B. ako aj ich obhajca, ktorý žiadal, aby súd zmenil kvalifikáciu trestného činu zo zabitia na ťažké ublíženie na zdraví s následkom smrti a uložil im miernejšie tresty. Doložil, že súdu v zákonom stanovenej lehote predloží písomnú žiadosť aj s odôvodnením.

Patrik F. a Martin F. v záverečnom slove uviedli, že s rozsudkami sú spokojní a nepodajú odvolanie.

Viacnásobný majster Slovenska v kickboxe, prezývaný Doky, zomrel po tom, ako ho 8. apríla 2012 surovo dobili počas diskotéky v obci Zádiel v okrese Košice okolie. Zranenia utrpel aj jeho brat Štefan. V dôsledku útokov Ladislav Tóth utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým podľahol. Mŕtveho ho našli až 10. apríla 2012 v priekope pri obci Dvorníky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu