Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KDH po rokovaní s Bubeníkovou zahlasuje za jej odvolanie z čela FNM

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA - Ministri za KDH budú na rokovaní vlády hlasovať za odvolanie predsedníčky výkonného výboru Fondu národného majetku Anny Bubeníkovej. Ako uviedol hovorca KDH Matej Kováč, stanovisko vyplynulo z rokovania ministrov s Bubeníkovou.

Svoj postoj k odvolaniu Bubeníkovej na stredajšej vláde avizoval aj Most-Híd. Predsedníctvo strany neodporúča svojim členom vo vláde hlasovať za odvolanie Bubeníkovej.

Po rokovaní predsedníctva strany to šéf Mosta-Híd Béla Bugár na tlačovej besede zdôvodnil tým, že orgány činné v trestnom konaní nepotvrdili trestnosť jej konania. Ak sa objavia na vláde nové skutočnosti, môžu ministri za Most-Híd svoje stanovisko prehodnotiť. Ak kompetentné orgány preukážu, že bol porušený zákon, Most-Híd nemá problém hlasovať za jej odvolanie. Bugár tiež upozornil, že v údajnom spise SIS Gorila nie sú len pravdivé informácie.

Predsedníčka vlády Iveta Radičová dostala vo štvrtok 5. januára od ministra hospodárstva Juraja Miškova písomný návrh na odvolanie predsedníčky výkonného výboru Fondu národného majetku. Vláda bude o návrhu Miškova rokovať v stredu. Návrh podal vzhľadom na zatiaľ nepotvrdené, ale veľmi vážne podozrenia vyplývajúce zo zverejnených materiálov s názvom Gorila. Bubeníková informácie z dokumentu Gorila vylúčila a podala trestné oznámenie.

V dokumentoch s názvom Gorila a Gorila 1 sa píše o údajnom ovplyvňovaní politiky finančnou skupinou Penta. Rozsiahly materiál popisuje dosadzovanie politických nominantov do štátnych podnikov, provízie pri privatizácii a pavučinu vzťahov naprieč politikou, podnikateľskou sférou a bezpečnostnými zložkami. Údajný spis Slovenskej informačnej služby (SIS) sa koncom minulého roka objavil na internete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu