Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

KDH chce stretnutie s Bubeníkovou z Gorily: Potom rozhodnú, či ju odvolajú!

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic

BRATISLAVA - Ministri KDH rozhodnú o šéfke Výkonného výboru Fondu národného majetku Anne Bubeníkovej po tom, ako sa s ňou stretnú. Minister vnútra Daniel Lipšic už názor na jej odvolanie má, no zatiaľ ho nechce prezentovať. Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

 "Svoje definitívne stanovisko ministri KDH vyjadria po stretnutí s pani Bubeníkovou," uviedol predseda KDH Ján Figeľ s tým, že k stretnutiu dôjde pred stredajším (11.1.) rokovaním vlády. KDH podľa Figeľa vníma celú situáciu veľmi kriticky. Dodal, že jednou z možností riešenia je aj Bubeníkovej odstúpenie.

Zároveň sa zamyslel nad tým, prečo SaS nevetovala Bubeníkovú pri jej nominácii na začiatku volebného obdobia, keď o spise vedela. Figeľ sa pýta lídra SaS Richarda Sulíka, ako sa k spisu dostal, prečo ho chcel a ako s ním naložil.

Lipšic ďalej uviedol, že Bubeníková nebude jediná, ktorou sa budú orgány činné v trestnom konaní zaoberať. "Každý jeden politik aj nepolitik, ktorý je spomínaný v spise, bude predmetom preverovania a vyšetrovania. Poznáte ma, stíhame ľudí aj z vlastného rezortu," poznamenal Lipšic.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu