Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Most-Híd neodporúča ministrom hlasovať za odvolanie šéfky FNM

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Predsedníctvo Mosta-Híd neodporúča svojim ministrom hlasovať za odvolanie šéfky Výkonného výboru Fondu národného majetku Anny Bubeníkovej.

Doteraz totiž orgány činné v trestnom konaní nepotvrdili informácie zo spisu Gorila, pre ktoré minister hospodárstva Juraj Miškov žiada Bubeníkovej hlavu. Ak sa však objavia na rokovaní vlády SR 11. januára nové skutočnosti, ministri Mosta-Híd nemusia rešpektovať odporúčanie predsedníctva. Informoval o tom na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave predseda strany Béla Bugár.

Dodal, že ak vyšetrovanie nezávislého tímu preukáže pochybenie Bubeníkovej, Most-Híd nemá problém zahlasovať za jej odvolanie. Bugár zároveň upozornil na to, že "poslaním politikov a politických strán nie je vyšetrovať, súdiť, ale vytvárať seriózne podmienky na to, aby kauzy ako Gorila boli vyšetrené".

Ocenil preto vytvorenie vyšetrovacích tímov Generálnej prokuratúry SR a ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH), ktoré majú kauzu poukazujúcu na politickú korupciu za druhej vlády Mikuláša Dzurindu z SDKÚ prešetriť. "Zodpovední politici by sa nemali predbiehať v hone na čarodejnice len preto, aby získali hlasy. Môže to byť nebezpečný precedens," upozornil Bugár.

Na otázku, či má Bubeníková jeho dôveru, odpovedal, že za nominácie zodpovedajú strany, ktorým patria. Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) dnes potvrdil, že Bubeníková má jeho dôveru. Pokiaľ ide o samotný spis a jeho objavenie sa pred voľbami, Bugár v tom vidí politikum. Keďže sa v ňom objavujú vážne podozrenia, šéf Mosta-Híd zdôrazňuje potrebu dôkladného prešetrenia celej veci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu