Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

NAKA opäť zasahovala: Pri dvoch akciách zadržala štyroch podozrivých z korupcie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Štyroch podozrivých z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) pri dvoch akciách, pri ktorých zasahovala v Poprade a Bratislave. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

NAKA zasahovala súbežne pri dvoch akciách s krycím názvom TERRA v Bratislave a Zemepán v Poprade. "Zadržali sme štyroch podozrivých z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Vyšetrovanie sa týka reštitučných konaní na Slovenskom pozemkovom fonde," poznamenal Slivka. Ide o reštituované pozemky v katastri obcí Vrbov, Veľká Lomnica, Nová Lesná, Žakovce a mesta Svit. Ich výmera je najmenej 684.500 štvorcových metrov.

"Podozriví sú spájaní s kladným vybavením navrátenia pozemkov. Za zabezpečenie kladného vybavenia reštitučnej náhrady mali požadovať úplatok 40 percent z výmery," povedal Slivka. Ako dodal, pozemky mali následne previesť na blízke osoby a majetkovo alebo personálne prepojené spoločnosti. "V súčasnosti prebiehajú potrebné procesné úkony, zatiaľ nie je nikto obvinený," dodal Slivka.

Viac o téme: KorupciaPolícia BratislavaSlovenskoPopradNAKALegalizácia príjmov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu