Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Vláda odsúhlasila milión eur na pomoc Prešovu: Suma sa môže navýšiť

Zhorený bytový dom dnes ráno
Zhorený bytový dom dnes ráno (Zdroj: TASR - František Iván)

BRATISLAVA - Mesto Prešov má už v pondelok dostať milión eur, ktorý sľúbil premiér Peter Pellegrini na pomoc po piatkovom výbuchu plynu v bytovke na Mukačevskej ulici. Rozhodla o tom vláda hlasovaním per rollam. Potvrdil to predseda vlády Pellegrini na tlačovej konferencii po rokovaní snemu Smeru-SD.

Vláda je pripravená túto sumu v prípade potreby navýšiť. "Podpísali sme súhlasné hlasovanie per rollam o uvoľnení toho prvého milióna, ktorý hneď v pondelok ráno bude prevedený na účet mesta Prešov. Považujem to za zálohu," uviedol Pellegrini. Peniaze pôjdu na zastabilizovanie budovy, kým sa nerozhodne o jej stave, a pre rodiny, ktoré pomoc potrebujú. Vláda je ďalej podľa premiéra pripravená mestu pomôcť aj pri dlhodobom riešení situácie.

Vláda odsúhlasila milión eur na pomoc Prešovu, suma sa môže navýšiť
Plyn vybuchol v piatok v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo niekoľko ľudských životov a desiatky zranených. Hasiči zasahovali celú noc, požiar zlikvidovali v sobotu ráno. Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov.

Premiér Peter Pellegrini už v piatok avizoval, že mesto dostane na riešenie situácie z rezervy predsedu vlády milión eur. Mesto Prešov zverejnilo číslo účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici. Zbierku podporila aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Číslo účtu je SK90 7500 0000 0040 0859 1229. K platbe treba uviesť variabilný symbol 6122019. Polícia zároveň varovala pred možným zneužitím prešovského tragického výbuchu v paneláku a falošnými účtami zbierky.

Viac o téme: PomocPlynDomFinancieVýbuchVládaPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu