Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zdenku (†37) popravil jej mladší milenec Ján (†22): Posledné foto pred vraždou, mrazivé vyznanie

Zdenku mal dobodať jej o 15 rokov mladší partner. Zobraziť galériu (6)
Zdenku mal dobodať jej o 15 rokov mladší partner. (Zdroj: Facebook/Z.P., J.D.)

RIMAVSKÁ SOBOTA - V noci zo soboty na nedeľu prišla o život 37-ročná matka malého chlapčeka Zdenka. Zavraždiť ju mal jej partner, o 15 rokov mladší džudista Ján (†22). Pri pohľade na spoločnú fotografiu dvojice, ktorú zverejnil mladík na sociálnej sieti, doslova mrazí.

"Moja láska, moja kráska, moje všetko... Ľúbim ťa," napísal ešte 16. augusta Ján k snímke, na ktorej je po boku usmiatej Zdenky. Išlo o poslednú spoločnú fotografiu, ktorú verejne publikoval. V noci zo 17. na 18. augusta mal jeho partnerku dobodať. Šokujúci prípad sa odohral v Rimavskej Sobote. 

Posledná snímka dvojice, ktorú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/J.D.)

Ako informovala polícia, telo nebohej našli v neskorých nočných hodinách na chodbe bytového domu na Rožňavskej ulici. "Na tele ženy boli zistené viaceré bodno-rezné poranenia. Bola nariadená súdna pitva," dodali zástupcovia zákona. Zároveň uviedli, že Ján je podozrivým. O dôvode otrasného skutku však vypovedať nikdy nebude.

Prečítajte si aj: Chladnokrvná vražda v Rimavskej Sobote: Ženu našli dobodanú, podozrivý je mŕtvy tiež

S bodným poranením hrudníka ho totiž previezli do nemocnice. Sanitku si síce privolal sám, no zraneniam napokon v skorých ranných hodinách podľahol. 

Desivá scéna pred očami suseda

Všetkému mala podľa slov suseda, ktorý býva o poschodie nižšie, predchádzať hádka. Pre televíziu JOJ sa vyjadril, že najprv začul ženský hysterický krik. Keď otvoril dvere, uvedomil si, že o pomoc kričí jeho suseda. Videl ju utekať dolu schodmi, za ňou podľa jeho výpovede bežal jej mladší priateľ. V ruke držal veľký kuchynský nôž. Svedok videl, ako ním Zdenku bodol do chrbta. 

Zdenka bola mamičkou chlapčeka. Našťastie nebol v osudnej chvíli v byte.
Zobraziť galériu (6)
Zdenka bola mamičkou chlapčeka. Našťastie nebol v osudnej chvíli v byte.  (Zdroj: Facebook/Z.P., J.D.)

Podľa jeho slov nebol mladík v amoku, bol veľmi pokojný. Mrazivé vraj bolo aj to, že nič nehovoril. Sused sa Jána snažil odsotiť, obával sa však aj o svoj život, videl, že útočník to myslí vážne. Utekal preto k susede, odkiaľ privolali záchranné zložky. Bolo však neskoro. Ján z miesta potom ušiel. Našli ho na chodníku neďaleko mestského kina, odkiaľ ho previezli do nemocnice.

Šok pre okolie

Mladík pôsobil v rimavskosobotskom klube TJ Mladosť Relax, venoval sa džudu. Na konte mal aj bronzovú medailu, ktorú získal na slovenskom šampionáte v banskobystrických Štiavničkách. Podľa komentárov na sociálnej okolie šokovalo, čo urobil. "To je vtip? Tomu neverím," znel jeden z komentárov. Zároveň na mladíkovom profile pribudli aj nenávistné reakcie. "Upeč sa v pekle," adresovali mu.

Ján bol džudista.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto/Facebook-JUDO TJ MLADOSŤ Relax RS)

Zdenka pracovala v detskom domove. Cudzia jej však nebola ani umelecká sféra. Pôsobila aj v divadelnom ochotníckom súbore Divosud, angažovala sa tiež v populárnom tábore umenia Letavy. Pôsobila tu ako lektorka v rámci divadelnej dielne.

Zdenka mal dobodať jej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Z.P., J.D.)

Čo presne sa v osudný deň stalo, je aj naďalej predmetom vyšetrovania. "Okolnosti celého prípadu sú predmetom vyšetrovacích úkonov. Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie pre trestný čin vraždy," uzavrela polícia.

Viac o téme: PartneriVraždaRimavská Sobota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu