Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Streľba v Horovciach: Ďalšia akcia kukláčov, z domu obvineného odniesli záhadnú škatuľu

Polícia zverejnila autentické zábery z miesta činu. Zobraziť galériu (4)
Polícia zverejnila autentické zábery z miesta činu. (Zdroj: Facebook - Polícia SR)

DULOV - V Horovciach sa 22. júna odohrala obrovská tragédia. Na diskotéke, ktorú zorganizovali miestni hasiči, došlo k streľbe. Na mieste zahynul Jakub (†22), o pár dní neskôr vydýchol naposledy Martin. Ďalší Jakub utrpel strelné poranenie brucha a skončil v nemocnici. Po vyše týždni vykonala polícia prehliadku v rodičovskom dome obvineného Martina.

Ten má povesť čudáka, údajne mal v lese, kde sa skrýval aj po streľbe, vystavané bunkre. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s obzvlášť závažným zločinom vraždy, sčasti dokonaným a sčasti v štádiu pokusu.

Šokujúce video, ktoré vzniklo pred streľbou v Horovciach: V hlavnej úlohe obvinený čudák Martin (35)

Martin sa v minulosti objavil vo videu, kde v rukách drží zbraň. Či v jeho prípade išlo len o zábavu, je po krvavom incidente otázne.
Zobraziť galériu (4)
Martin sa v minulosti objavil vo videu, kde v rukách drží zbraň. Či v jeho prípade išlo len o zábavu, je po krvavom incidente otázne.  (Zdroj: reprofoto:mojevideo.sk)

Informáciu o prehliadke rodičovského domu Martina v obci Dulov priniesla televízia JOJ. Na miesto v pondelok s putami na rukách a v sprievode kukláčov priviezli aj obvineného. Jeho rodičia však chýbali. Okolie ich údajne nezahliadlo počas celého týždňa.

Obete streľby v Horovciach: Martin a Jakub.
Zobraziť galériu (4)
Obete streľby v Horovciach: Martin a Jakub.  (Zdroj: Facebook)

"Policajti NAKA v pondelok vykonávajú domové prehliadky v rámci trestnej veci vraždy a nedovoleného ozbrojovania, z ktorých spáchania je toho času obvinený M. C. za účelom zaistenia vecí dôležitých pre trestné konanie. Vzhľadom na skutočnosť, že tieto doposiaľ neboli ukončené, nie je možné poskytnúť bližšie informácie," vyjadrilo sa Prezídium Policajného zboru SR. 

Záhadná škatuľa

Zástupcovia zákona na mieste hľadali zbrane a náboje. Podľa spomínanej televízie si odnášali úlovok - škatuľu. Jej obsah je však záhadou. 

Autentické zábery z miesta
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Desivá scéna sa odohrala v noci z piatka na sobotu. Všetkému mal predchádzať incident, po ktorom Martin z miesta odišiel. Neskôr sa mal vrátiť so zbraňou v ruke. Po streľbe útočník ušiel do lesa, kde sa niekoľko hodín ukrýval. Vyšetrovanie prípadu prevzala národná protizločinecká jednotka NAKA. Obvinenému hrozí 25 rokov za mrežami, prípadne výnimočný trest, ktorým je doživotie.

Viac o téme: StreľbaDomová prehliadkaHorovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu