Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Na nepočujúceho mladíka zaútočil Bratislavčan Ladislav (28): FOTO Čelí vážnemu obvineniu!

Fyzický útok na Hurbanovom námestí. Zobraziť galériu (2)
Fyzický útok na Hurbanovom námestí. (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Za včerajší surový útok na nepočujúceho mladíka už čelí obvineniu. Reč je o 28-ročnom Ladislavovi F. z hlavného mesta, ktorého vyšetrovateľ PZ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva. V prípade preukázania viny mu za uvedené konanie hrozí trest odňatia slobody až na desať rokov.

V sobotu okolo siedmej ráno na Hurbanovom námestí 28-ročný muž zaútočil na o šesť rokov mladšieho nepočujúceho. Mal ho kopnúť do hlavy. Obeť útoku podľa prvotných informácií utrpela krvácanie do mozgu v spojení s opuchom, bola vo vážnom stave. Neskôr hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská potvrdila, že pacient je stabilizovaný. „Po poskytnutí zdravotnej starostlivosti, ktorú si jeho stav vyžadoval, je pacient aktuálne stabilizovaný, zostáva však i naďalej pod dozorom našich lekárov,“ spresnila Kliská.

Muži zákona v nedeľu uviedli, že na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vyšetrovateľ PZ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva 28-ročného Ladislava F. z Bratislavy.

Fyzický útok na Hurbanovom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

Podľa doterajších zistení polície mal poškodeného kopnúť do hornej časti tela. Obeť spadla na zem a utrpela vážne zranenia hlavy. Agresorovi v prípade preukázania viny za uvedené konanie hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Vyšetrovateľ zároveň spracuje podnet k podaniu návrhu na väzobné stíhanie obvineného. „Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberá odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave,“ informovala polícia.


Súvisiace: Útoky v Bratislave: Muž napadol Afričanov, ďalší kopol do hlavy nepočujúceho, ten je stabilizovaný


Polícia zatkla aj muža, ktorý urážal troch Afričanov v hlavnom meste

V sobotu nadránom zástupcovia zákona obmedzili na slobode i 39-ročného muža, ktorý verbálne urážal troch mužov z africkej Kene, pľul na nich a vyzýval ich k bitke. Keďže vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia rasy a národa, prípad prevzala Národná kriminálna agentúra.

Viac o téme: BratislavaÚtokHurbanovo námestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu