Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Útoky v Bratislave: Muž napadol Afričanov, ďalší kopol do hlavy nepočujúceho, ten je stabilizovaný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Ďalšie surové útoky v hlavnom meste. Len včera sa na Obchodnej ulici odohrala krvavá dráma, ktorá si vyžiadala troch zranených. Teraz polícia informovala o dvoch incidentoch, ktoré sa stali v ranných hodinách. Obaja agresori boli zadržaní. Článok je aktualizovaný o vyjadrenie hovorkyne záchranárov a stanovisko hovorkyne Univerzitnej nemocnice Bratislava.

Muž napadol troch Afričanov v Bratislave

Polícia dnes nadránom obmedzila na slobode 39-ročného muža, ktorý verbálne urážal troch mužov z africkej Kene, pľul na nich a vyzýval ich k bitke. Keďže vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia rasy a národa, prípad prevzala Národná kriminálna agentúra.


Čítajte aj: MIMORIADNE Streľba v Bratislave si vyžiadala troch zranených, medzi nimi aj dieťa: Detaily drámy


Ďalší agresor kopol nepočujúceho mladíka do hlavy

Okolo siedmej ráno na Hurbanovom námestí 28-ročný muž napadol nepočujúceho 22-ročného muža. Kopol ho do hlavy. Obeť útoku podľa prvotných informácií utrpela krvácanie do mozgu v spojení s opuchom, bola vo vážnom stave. O stanovisko k prípadu sme požiadali hovorkyňu záchranárov Alenu Krčovú. „Podľa výzvy na tiesňovú linku 155 sme vyslali záchranárov k údajne napadnutému a zranenému mužovi. Posádka ho na mieste ošetrila a s úrazom hlavy previezla do jednej z bratislavských nemocníc,“ reagovala pre topky.sk.

Stav 22-ročného muža pred 18. hodinou aktualizovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. Podľa jej slov je pacient stabilizovaný. Potvrdila, že bol v ranných hodinách do Univerzitnej nemocnice v Bratislave privezený muž s vážnymi poraneniami hlavy. „Po poskytnutí zdravotnej starostlivosti, ktorú si jeho stav vyžadoval, je pacient aktuálne stabilizovaný, zostáva však i naďalej pod dozorom našich lekárov,“ spresnila Kliská.

Dnes v noci bude v uliciach hlavného mesta viacej policajtov

Bratislavská polícia prijala ešte pred incidentmi zvýšené bezpečnostné opatrenia, vďaka ktorým boli obaja muži promptne zadržaní. „Bohužiaľ, nie je fyzicky možné byť všade a konfliktom ihneď zabrániť. Krajská polícia vyšle dnes v noci ešte viac policajtov do terénu,“ informovali zástupcovia zákona.

Krvavé útoky sa stali aj v minulosti

Počas 24 hodín ide už o druhý násilný incident, ktorý sa udial v centre Bratislavy. V poobedňajších piatkových hodinách sa na Obchodnej ulici odohral incident, pri ktorom polícia strieľala na páchateľa ozbrojeného nožom. Incident sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, kde pobodal príslušníka finančnej správy.

Fyzický útok, ktorý sa skončil tragicky, sa odohral na neďalekej Obchodnej ulici aj 26. mája 2018. Vtedy mal Juraj H. napadnúť Filipínca Henryho Acordu. Ten bol takisto kopnutý do hlavy. Na následky zranení v nemocnici neskôr zomrel. Juraj H. bol odsúdený Okresným súdom Bratislava I na trest odňatia slobody vo výške šiestich rokov. Prokuratúra sa odvolala.

Viac o téme: BratislavaÚtokNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu