Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PRÁVE TERAZ Ladislav, ktorý surovo zaútočil na nepočujúceho mladíka v Bratislave, ide do väzby

Fyzický útok na Hurbanovom námestí. Zobraziť galériu (2)
Fyzický útok na Hurbanovom námestí. (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Dvadsaťosemročný útočník Ladislav F., ktorý v sobotu ráno fyzicky napadol 22-ročného nepočujúceho muža na Hurbanovom námestí v hlavnom meste, bol vzatý do väzby. Čelí obvineniu zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva.

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I zobral v pondelok do väzby Ladislava F. z Bratislavy, ktorý je obvinený z útoku na nepočujúceho muža. Atak sa odohral uplynulú sobotu na Hurbanovom námestí v Bratislave okolo siedmej ráno.

„Sudca pre prípravné konanie OS Bratislava I dnes vzal do väzby obvineného L. F. a to z dôvodu takzvanej útekovej a preventívnej väzby. Rozhodnutie je právoplatné, procesné strany sa vzdali práva podať voči rozhodnutiu sťažnosť,“ informoval o tom v pondelok hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Sudca rozhodol v tomto prípade približne do 15 minút. Obvineného eskortovali príslušníci polície a po odchode zo súdnej sieni sa snažil napadnúť novinárov.

Z výsledkov vyšetrovania podľa polície vyplynulo, že obvinený mal fyzicky napadnúť 22-ročného muža, "ktorého mal kopnúť do hornej časti tela, následkom čoho spadol na zem a utrpel vážne zranenia hlavy". 

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská potvrdila, že pacient bol stabilizovaný. „Po poskytnutí zdravotnej starostlivosti, ktorú si jeho stav vyžadoval, je pacient aktuálne stabilizovaný, zostáva však i naďalej pod dozorom našich lekárov,“ spresnila v nedeľu Kliská.

Fyzický útok na Hurbanovom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)


Súviasiace: Na nepočujúceho mladíka zaútočil Bratislavčan Ladislav (28): FOTO Čelí vážnemu obvineniu!


Vyšetrovateľ PZ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva Ladislava F. z Bratislavy deň po útoku. Agresorovi v prípade preukázania viny za uvedené konanie hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Fyzický útok sa odohral aj na neďalekej Obchodnej ulici 26. mája 2018. Vtedy mal Juraj H. napadnúť Filipínca Henryho Acordu. Ten bol takisto kopnutý do hlavy. Na následky zranení v nemocnici neskôr zomrel. Juraja H. odsúdil Okresný súd Bratislava I na trest odňatia slobody na šesť rokov. Dozorová prokurátorka Krajskej prokuratúry v Bratislave sa napokon na pokyn generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára odvolala. Kauzou sa bude zaoberať odvolací Krajský súd v Bratislave.

Viac o téme: BratislavaÚtokVäzbaHurbanovo námestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu