Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Šokujúci zvrat v prípade smrti Tomáša (†16) zo Žiliny: K vražde sa údajne priznala jeho priateľka

Smrť Tomáša šokovala celú Žilinu. Zobraziť galériu (5)
Smrť Tomáša šokovala celú Žilinu. (Zdroj: Facebook/T.T., topky)

ŽILINA - Mrazivý prípad zo Žiliny je od začiatku plný otáznikov. Spočiatku sa verejnosť obávala neznámeho páchateľa, ktorý mal surovo dobodať len 16-ročného Tomáša a jeho rovesníčke Judite mal uštedriť zranenia. Keďže ho polícia nezadržala, vládol strach. Napokon to však vyzerá tak, že tretia osoba v byte na sídlisku Za plavárňou vôbec nebola. Krv na rukách má mať údajne chlapcova priateľka.

Tomáš prišiel o život, keď hrdinsky bránil Juditu pred nebezpečným mužom, ktorý sa dostal do bytovky tak, že sa vydával elektrikára. Tento scenár spočiatku odznel v médiách. O tom, že z miesta utekal muž v montérkach, hovorili aj susedia. No ďalšia verzia, s ktorou má pracovať polícia hovorí o tom, že 21 bodných rán tínedžerovi nespôsobila žiadna tretia osoba. Všetko podčiarkuje aj to, že susedov mali zástupcovia zákona upokojovať, že sa nemusia nikoho báť, že im nič nehrozí. O mimoriadnom pátraní po páchateľovi navyše nebolo vôbec počuť.

Vražda Tomáša (†16) v Žiline: Bolo všetko inak? Polícia pracuje s novou verziou

Mladé dievča, ktoré bolo v osudnú chvíľu s Tomášom, skončilo po incidente v nemocnici. Taktiež utrpelo zranenia. Dvojica navštevovala rovnakú triedu gymnázia na Vlčincoch, mali mať dokonca spoločné plány. Cestu do Londýna. Tú však neuskutočnili. Krvavá dráma sa odohrala v čase, keď sa mali dohadovať na detailoch výletu a na tom, čo si pobalia.

Šokujúci zvrat v prípade
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram)

Šokujúci zvrat

Za účelom zistenia smrti mladého muža polícia nariadila pitvu. Jej výsledky by mali byť známe už v najbližších hodinách. Doslova zimomriavky ale vyvoláva správa, že pod smrť chlapca sa mala údajne podpísať práve jeho priateľka. "V sobotu sa priznala v nemocnici," potvrdil nám neoficiálne zdroj z policajného prostredia, ktorý tiež dodal, že svoju rolu mohli zohrať aj drogy. Správu o tom, že 21 bodných rán mala tínedžerovi spôsobiť jeho rovesníčka, navyše potvrdili aj ďalšie zdroje. 

Dráma sa odohrala na jednom zo žilinských sídlisk.
Zobraziť galériu (5)
Dráma sa odohrala na jednom zo žilinských sídlisk.  (Zdroj: Facebook:Polícia SR - Žilinský kraj)

Mala si podrezať žily

Dievčina mala mať zranenia, ktoré si údajne spôsobila sama. Z miesta činu ju mali odvážať s obviazanými rukami. Dôvodom mali byť podrezané žily. Zástupcovia zákona ale o incidente aj naďalej mlčia. "V predmetnej veci naďalej prebieha intenzívne vyšetrovanie za účelom objasnenia skutku. Z dôvodu možného sťaženia alebo zmarenia vyšetrovania nie je možné poskytnúť k prípadu žiadne bližšie informácie," reagoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

V Žiline po vražde tínedžera vládne strach! Útočník je na úteku, FOTO Tomášova (†16) sestra sa zrútila

K tragickej udalosti došlo 16. mája popoludní v jednom z bytov Za plavárňou v Žiline. Susedia vôbec netušili, čo sa stalo, okolie polícia uzavrela, domácich dokonca nepúšťali do ich bytov. Páchateľ mal do budovy vniknúť tak, že sa predstavil ako elektrikár, ktorý ide odpisovať hodiny. Otvoriť mu mal jeden z obyvateľov bytovky. Záhadného suseda však údajne polícia vôbec nenašla, čo by malo taktiež potvrdzovať to, že útočníkovi nik neotvoril dvere. Nezverejnili ani jeho identikit. Prípad je teda až do oficiálneho vyjadrenia polície naďalej zahalený rúškom tajomstva.

Viac o téme: ChlapecSmrťVraždaŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu